Výrobky, Ktoré Zvyšujú Metabolizmus

Video: Výrobky, Ktoré Zvyšujú Metabolizmus

Video: Výrobky, Ktoré Zvyšujú Metabolizmus
Video: Metabolismus – o přeměně látek – NEZkreslená věda III 2024, Septembra
Výrobky, Ktoré Zvyšujú Metabolizmus
Výrobky, Ktoré Zvyšujú Metabolizmus
Anonim

Stravovanie pri chudnutí nie je tabu. Existujú jedlá a nápoje, ktoré zvyšujú metabolizmus a pomáhajú vám tak chudnúť rýchlejšie a zdravšie.

Čo potrebujete vedieť o metabolizme je, že čím vyššie sú jeho hladiny, tým ľahšie bude chudnutie. Respektíve pomalý metabolizmus k dosiahnutiu cieľov príliš nepomáha.

Udržanie vysokých metabolických hladín sa dá dosiahnuť primeraným výberom produktov a osvojením si určitých zdravých návykov (správna výživa, šport). Ponúkame vám zoznam potravín a nápojov, u ktorých sa preukázalo, že zvyšujú rýchlosť metabolizmu.

Zelený čaj. Tento nápoj obsahuje antioxidanty nazývané flavonoidy, ktoré chránia telo pred srdcovými chorobami a rakovinou. Štúdia uskutočnená na Ženevskej univerzite zistila, že zelený čaj obsahuje špecifické polyfenoly (rastlinné látky), ktoré môžu zvýšiť váš metabolizmus až o 4%.

Mandle. Tieto orechy obsahujú esenciálne mastné kyseliny a vlákninu, ktoré nielen zvyšujú metabolizmus. Konzumácia mandlí uspokojí vašu chuť k jedlu na dlhú dobu, v dôsledku čoho sa tuk topí a chudne.

Vajcia. Všetky bielkovinové jedlá pomáhajú zvyšovať metabolické hodnoty. Vajcia sú jednou z najlepších potravín, ktoré obsahujú bielkoviny, ktoré pomáhajú zvyšovať metabolizmus. Treba si však uvedomiť, že žĺtka sú bohaté na tuk, preto sa odporúča konzumovať iba vaječný bielok.

Výrobky, ktoré zvyšujú metabolizmus
Výrobky, ktoré zvyšujú metabolizmus

Citrón. Tento citrus, bohatý na vitamín C, pôsobí ako antioxidant pre telo. Ukázalo sa, že citrón je silný čistič pečene. Tento orgán je zodpovedný za spracovanie tukov. Pečeň je obzvlášť dôležitá pre správne vstrebávanie látok obsiahnutých v hostiteľských produktoch.

Ryby a iné ľahké mäso. Ryby obsahujúce omega-3 mastné kyseliny nielen pomáhajú pri chudnutí, ale preukázali tiež dobré výsledky pri prekonávaní mnohých nepriaznivých podmienok.

Biele mäso obsahuje monohydrát kreatínu, ktorý pomáha lepšie využívať kreatínfosfát. Vďaka tomu sa svalová hmota v tele zlepší. A čím väčšia je svalová hmota, tým vyššie sú metabolické hladiny.

Odporúča: