Najlepšie Vitamíny Pre Metabolizmus

Obsah:

Video: Najlepšie Vitamíny Pre Metabolizmus

Video: Najlepšie Vitamíny Pre Metabolizmus
Video: Kalciofosfátový metabolizmus 2024, Septembra
Najlepšie Vitamíny Pre Metabolizmus
Najlepšie Vitamíny Pre Metabolizmus
Anonim

Ako určiť, ktoré vitamíny sú vhodné na látkovú premenu nás? To sa môže stať, keď vieme, čo je metabolizmus a čo ho ovplyvňuje?

Povaha metabolizmu

Ak to máme nejako definovať, metabolizmus je súbor reakcií, pomocou ktorých telo reguluje svoje základné funkcie ako sú: dýchanie, udržiavanie telesnej teploty, činnosť srdca a ďalších orgánov a iné. Inými slovami metabolizmus je rýchlosť, akou naše telo spracováva jedlo na energiu. Preto hovoríme o pomalom a rýchlom metabolizme.

Faktory ovplyvňujúce metabolizmus

Metabolizmus a telesná hmotnosť sú navzájom pevne spojené, pretože ak prijmeme viac energie, ako telo potrebuje na vykonávanie svojich funkcií, ukladá sa v tele v tukoch.

Aby bol metabolizmus dostatočne rýchly, aby sa nehromadil tuk a nebolo potrebné priberanie, je potrebný dobrý výber jedla a pohybu, najčastejšie formou tréningu.

rýchly metabolizmus a vitamínové jedlá
rýchly metabolizmus a vitamínové jedlá

Správne vyvážená strava má priaznivý vplyv na rýchlosť metabolizmu. Najlepším spôsobom, ako tento proces urýchliť, je vyvážená strava. Dôležitú úlohu v ňom zohrávajú vitamíny. Niektoré z nich sú vynikajúcim vyrovnávačom metabolických procesov. Niektoré z nich spomenieme. Vitamíny, ktoré sú najlepšie pre metabolizmus:

Vitamín C - veľmi dobrým stimulátorom metabolických procesov je vitamín C. V tele nevydrží dlho a musí sa neustále získavať umelo. A to prostredníctvom ovocia a zeleniny bohatej na tento vitamín alebo pomocou doplnkov výživy.

Vitamín B12 - Tento vitamín pomáha procesu premeny výživných látok na glukózu. Telo ju využíva ako zdroj energie. Ostatné vitamíny skupiny B tiež zohrávajú dôležitú úlohu v metabolických procesoch.

Vitamín D - po výskume sa zistilo, že príjem vitamínu D poskytuje dobré výsledky v metabolických procesoch, a teda aj v tých, ktoré si to prajú urýchliť metabolizmus odporúča sa, aby váš denný príjem neklesol pod 5 - 10 miligramov.

Odporúča: