Antioxidačné Produkty Alebo Elixír Mladosti

Video: Antioxidačné Produkty Alebo Elixír Mladosti

Video: Antioxidačné Produkty Alebo Elixír Mladosti
Video: BBC - elixír mladosti - antioxidanty 2024, Septembra
Antioxidačné Produkty Alebo Elixír Mladosti
Antioxidačné Produkty Alebo Elixír Mladosti
Anonim

Je známe, že antioxidanty nás chránia pred účinkami voľných radikálov, ktoré spôsobujú chronické choroby a urýchľujú starnutie.

Čučoriedka je antioxidantom číslo jeden. Obsahuje tiež neoceniteľnú celulózu. Najúčinnejšou látkou v čučoriedkach sú flavonoidy.

Zabraňujú škodlivým účinkom voľných radikálov. Čučoriedky navyše stimulujú mozog a bojujú proti infekciám močových ciest.

Zelený čaj je tiež bohatý na antioxidanty. Obsahuje jedinečný antioxidant EGCG, ktorý nájdete iba v tomto produkte. Bojuje proti voľným radikálom.

Antioxidačné produkty alebo elixír mladosti
Antioxidačné produkty alebo elixír mladosti

Paradajky, ktoré sú univerzálne, pretože sa dajú jesť ako šalát a ako prísada do rôznych jedál a omáčok, pomáhajú predchádzať vzniku veľmi vážnych chorôb.

Ženy v strednom veku, ktoré konzumujú veľa paradajok, majú nižšie riziko kardiovaskulárnych chorôb ako ženy, ktoré konzumujú menej prospešných antioxidantov.

Červené víno je jediný alkoholický nápoj bohatý na antioxidanty. Obsahuje bioflavonoidy, fenoly, resveratrol a triesloviny, ktoré majú antioxidačné vlastnosti a zvyšujú hladinu dobrého cholesterolu.

Jahody sú tiež bohaté na antioxidanty, stimulujú činnosť srdca a majú liečivý účinok na celý kardiovaskulárny systém, eliminujú zápaly, ktoré poškodzujú cievy.

Škorica je tiež bohatá na antioxidanty. Použitie tohto korenia pomáha telu efektívnejšie využívať inzulín a pomáha znižovať hladinu cukru v krvi na tridsať percent.

Granátové jablko obsahuje prírodné antioxidanty vo forme polyfenolov. Použitie granátového jablka zvyšuje hladinu antioxidantov v krvi o tridsaťpäť percent. Granátové jablko chráni pred kardiovaskulárnymi chorobami.

Triesloviny obsiahnuté v granátovom jablku pomáhajú bojovať proti zvýšenej hladine škodlivého cholesterolu a blokovaniu krvných ciev. Antioxidanty sa nachádzajú nielen v šťave a semenách granátového jablka, ale aj v jeho kôre.

Odporúča: