Pozor! Tienistá Stránka Chia Semienok

Video: Pozor! Tienistá Stránka Chia Semienok

Video: Pozor! Tienistá Stránka Chia Semienok
Video: Превосходные БАКЛАЖАНЫ на зиму. Такого Вы еще точно не пробовали! 2024, Septembra
Pozor! Tienistá Stránka Chia Semienok
Pozor! Tienistá Stránka Chia Semienok
Anonim

Všetci vieme, že chia semiačka sú jednou z najobľúbenejších superpotravín a sú bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, sodíka, fosforu, mangánu, zinku, železa, vápniku, vitamínu A, vitamínu B, vitamínu C, vitamínu E a aj omega 3 mastné kyseliny.

Okrem toho nás nabíjajú správnym množstvom energie a sú úžasným antioxidantom. Áno, ale ako čokoľvek, Chia semená majú tiež svoje negatívne vlastnosti. Je dobré sa s nimi oboznámiť skôr, ako začnete túto superpotravinu konzumovať.

Ak ste alergický, môžu semená spôsobiť nepríjemné reakcie, ako sú vyrážky, horúčky a opuchy hrdla a jazyka. Pretože obsahujú veľa vlákniny, môžete mať nadúvanie alebo plynatosť. Chia sa neodporúča ľuďom s nízkym krvným tlakom, pretože je známe, že semená znižujú krvný tlak, čo môže viesť k záchvatom a závratom.

Nemali by sa konzumovať pred chirurgickým zákrokom, pretože majú funkciu riedenia krvi, čo môže viesť k predĺženému krvácaniu alebo krvácaniu.

Chia semená
Chia semená

Príjem semien vás môže dehydratovať, pretože majú schopnosť absorbovať tekutiny v tele. Preto sa odporúča po každom príjme vypiť aspoň jeden pohár vody.

Pri experimentovaní s chia semenami vedci zistili, že dlhodobé užívanie je návykové. Všetky tieto poškodenia sa prirodzene vyskytujú v prípade predávkovania alebo neustálej konzumácie semien.

S mierou môžeme pokojne a bezpečne získať potrebné množstvo výživných látok, ktoré sú v nich obsiahnuté.

Odporúča: