Prečo Diétne Auto Vôbec Nie Je Diétne Auto?

Video: Prečo Diétne Auto Vôbec Nie Je Diétne Auto?

Video: Prečo Diétne Auto Vôbec Nie Je Diétne Auto?
Video: 4 основные причины смерти 70% людей вы знаете? Причина №1 как не умереть от инфаркта, инсульта? 2024, Septembra
Prečo Diétne Auto Vôbec Nie Je Diétne Auto?
Prečo Diétne Auto Vôbec Nie Je Diétne Auto?
Anonim

Mnoho z nás je pomýlených myšlienkou, že by sme svoje obľúbené auto nahradili jeho diétnou verziou, čo ukazuje, že nám záleží na našom zdraví. Ale či si týmto spôsobom skutočne pomôžeme, alebo naopak - škodíme.

Mnoho ľudí je zavádzaných hlasno znejúcou reklamou: „Žiadny cukor“. To ale neznamená, že neobsahuje ďalšie zložky, ktoré sú ešte škodlivejšie ako cukor.

Faktom je, že v dietetickom automobile nie je žiadny cukor. Ako náhradu však výrobcovia pridávajú syntetické sladidlá, hlavne aspartám, ktoré sú tisíckrát sladšie ako bežný cukor. Keď sa takáto konzistencia absorbuje, telo okamžite reaguje produkciou obrovského množstva inzulínu, ktorý je navrhnutý tak, aby si s ním poradil.

Dietná kola
Dietná kola

Ak však tento cukor nenájde, je inzulín presmerovaný priamo na ukladanie lipidov v tukovom tkanive. Týmto spôsobom priberáte na základe inzulínu bez toho, aby ste si zdanlivo vzali kvapku cukru. A namiesto toho, aby ste kvôli chudnutiu chceli konzumovať produkt bez cukru, stane sa pravý opak.

Ďalšou škodou, ktorú so sebou diétne auto prináša, je skutočné riziko vzniku cukrovky typu 2. Tohtoročná štúdia, ktorej sa zúčastnilo viac ako 66 000 žien, ukazuje, že keď vypijete jednu šálku 350 mililitrov denne, riziko cukrovky preskočí. 33% a s dvoma (700 mililitrov) - 66%.

koks
koks

Preháňanie sladidiel môže okrem iného viesť k rakovine.

Srdcový infarkt a cievna mozgová príhoda - Áno, podobné dietetické výrobky môžu obsahovať aj cukor. V závislosti od množstva prijatého produktu môže riziko vyskočiť až na 43%. Je zaujímavé, že také riziko neexistuje, ak pravidelne pijete sýtené nápoje s cukrom.

Ukázalo sa tiež, že konzumácia dvoch alebo viacerých sýtených nápojov denne vedie k problémom s obličkami. Môžu znížiť svoje funkcie až o 30%.

Až teda nabudúce pôjdete do obchodu, porozmýšľajte, aký produkt kúpite. Pozrite sa na obsah - ak výber obsahuje väčšinu Mendelejevovej tabuľky, potom je sotva dobré ho vziať.

Odporúča: