Na Večeru Si Dajte Lososa, Aby Ste Sa Dobre Vyspali

Video: Na Večeru Si Dajte Lososa, Aby Ste Sa Dobre Vyspali

Video: Na Večeru Si Dajte Lososa, Aby Ste Sa Dobre Vyspali
Video: Необычный СУШИ-САЛАТ в виде ТОРТА Покорит! (Слоёный салат к Праздничному столу!) | Марьяна Рецепты 2024, Septembra
Na Večeru Si Dajte Lososa, Aby Ste Sa Dobre Vyspali
Na Večeru Si Dajte Lososa, Aby Ste Sa Dobre Vyspali
Anonim

Vedci z University of Otago na Novom Zélande tvrdia, že kvalita spánku závisí od jedla, ktoré zjete počas večere. Aby ste sa sladko vyspali a ráno sa občerstvili, odborníci vám odporúčajú používať vo večernom menu nasledujúce produkty:

Losos - táto lahodná ryba obsahuje veľa užitočných tukov, z ktorých jedným je polynenasýtená mastná kyselina dokosahexaénová. Zvyšuje hladinu melatonínu v tele - to je hormón, ktorý je zodpovedný za reguláciu kvality spánku.

Fazuľa - on a všetci ostatní členovia rodiny strukovín dodávajú telu potrebné vitamíny skupiny B.

Konkrétne s B6, B12 a kyselinou listovou. Tieto živiny normalizujú spánok a podporujú produkciu serotonínu - to je hormón relaxácie.

Bob
Bob

Vedci navyše dokázali, že pravidelný príjem vitamínov skupiny B môže pomôcť ľuďom, ktorí dlhodobo trpia nespavosťou.

Nízkokalorický jogurt - tento mliečny výrobok je skvelým zdrojom vápniku a horčíka - dvoch minerálov, ktoré pri normálnej hladine pomáhajú telu rýchlejšie zaspať.

A nedostatok vápnika a horčíka v tele môže viesť k svalovým kŕčom, podráždenosti a nespavosti.

Špenát je tiež veľmi užitočný pre ľudí, ktorí potrebujú rýchlo zvládnuť nespavosť. Špenát bohatý na železo chráni ľudské telo pred vznikom syndrómu unavených nôh, ktorý má neblahý vplyv na spánok.

Odporúča: