Jemné Jablkové Muffiny

Video: Jemné Jablkové Muffiny

Video: Jemné Jablkové Muffiny
Video: SLADKÁ ADIE: Jablečné muffiny s medovým máslem 2024, Septembra
Jemné Jablkové Muffiny
Jemné Jablkové Muffiny
Anonim

Potešte svojich blízkych jablkovými muffinami, ktoré sa vám rozplývajú v ústach. Na dvanásť muffinov budete potrebovať dve jablká, 250 gramov múky, sto gramov hnedého cukru, dve čajové lyžičky prášku do pečiva, jednu čajovú lyžičku sódy bikarbóny, pol čajovej lyžičky soli, pol hrnčeka jogurtu, šesťdesiat mililitrov oleja, dva vanilkové prášky, dve vajcia.

Potrebujete tiež šesťdesiat gramov nasekaných vlašských orechov, lyžicu bieleho cukru, čajovú lyžičku škorice. Aby bolo cesto mäkké, musíte opatrne zmiešať mokré a suché prísady.

Rúru predhrejeme na dvesto stupňov. Vymastite štandardný plech na muffiny alebo dvanásť špeciálnych plechoviek. Jablká olúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte ich na kocky.

Múku, hnedý cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ zmiešame. V samostatnej miske zmiešajte jogurt, vajíčko, vanilku a olej. Mliečnu zmes zmiešame s múkou. Pridajte jablká a vlašské orechy, voliteľne môžete pridať kúsky čokolády.

Nalejte do foriem. V miske zmiešajte biely cukor a škoricu a touto zmesou posypte muffiny. Pečieme dvadsaťpäť minút, kým špáradlo uviaznuté v strede muffinu nevyjde suché.

Muffiny
Muffiny

Muffiny vyberte z formičiek a podávajte teplé. Môžete ich tiež ochladiť na mriežke a potom ich pri podávaní mierne prehriať.

Ak momentálne nemáte jogurt, zmiešajte dvestodvadsať mililitrov mlieka s lyžicou octu alebo citrónovej šťavy. Premiešajte a nechajte päť minút pôsobiť, potom použite.

Keď naplníte formičky na muffiny cestom, naplňte ich do dvoch tretín alebo do štvrtín ich výšky, keď muffiny stúpajú. Ak nepoužívate všetky otvory v štandardnom plechu na muffiny, naplňte slepé pokusy vodou, aby nedošlo k deformácii plechu.

Cesto na muffiny okamžite použite, inak sa nezvýšia. Po upečení ich vyberte z formičiek, inak bude spodok vlhký.

Odporúča: