Ako čistiť Kávovar

Video: Ako čistiť Kávovar

Video: Ako čistiť Kávovar
Video: Ako si správne vyčistiť kávovar 2024, Septembra
Ako čistiť Kávovar
Ako čistiť Kávovar
Anonim

V poslednej dobe je jedným z najpoužívanejších elektrických spotrebičov v našich domácnostiach kávovar na espresso. Pripravuje náš liek na prebudenie - kávu. Aby bola naša káva chutnejšia a aromatickejšia, musíme sa o ňu starať. Hlavná vec, ktorú musíme urobiť, je častejšie čistenie, a to zvonku aj zvnútra.

Chceš sa učiť? ako čistiť espresso kávovar? Postupujte podľa týchto tipov:

1. Vyčistite vonkajšiu stranu - používajte dobrý čistiaci prostriedok, napríklad Mr. Muscle do kuchyne alebo podobný čistiaci prostriedok. Majte však na pamäti, že tieto čistiace prostriedky môžu z povrchu vymazať značky a grafické prvky. Pri čistení kávovaru zabráňte vniknutiu produktu dovnútra.

2. Vyčistite vnútro - Na čistenie espressa vo vnútri použite profesionálny čistič kávovaru alebo zmes octu (citrónovej šťavy) a vody. Na čistenie s octom alebo citrónovou šťavou zmiešajte 85 ml octu (citrónovej šťavy) a 560 ml vody a nechajte tento roztok prejsť kávovarom.

Keď zmes v nádrži dosiahne stred, zastavte stroj asi na hodinu, aby sa hadice dobre vyčistili, a znova ho nechajte bežať, aby mohol prejsť zvyšok zmesi. Potom 3-4 krát vynechajte čistú vodu.

- Ak je možné odpojiť kávovar na cappuccino, pripravte ho a vyčistite. Odtiaľ vychádzajú gumové tesnenia - nestrácajte ich a nezabudnite ich po vyčistení znova namontovať v poradí, v akom ste ich odstránili;

Pomocou stroja na espreso
Pomocou stroja na espreso

- vyčistite varnú hlavu (toto je časť, cez ktorú prechádza voda). Vo väčšine kávovarov spočíva na jedinej skrutke a dá sa ľahko odskrutkovať. Nakloňte kávovar (uistite sa, že v ňom nie je voda) a odskrutkujte nástavec. Na čistenie rohov a špinavých rohov používajte zubnú kefku, čistiacu handričku a všetko, čo môžete použiť.

- Keď dokončíte čistenie vnútorných častí kávovaru, nalejte čistú vodu a nechajte ju cez ňu prejsť. Keď dôjde voda, nezabudnite kávovar vypnúť.

Čistenie vám zaberie 15-20 minút - nič viac. Ale potom si budete môcť vychutnať šálku horúcej a voňavej kávy!

Odporúča: