Kiwi Bojuje S Hypertenziou

Video: Kiwi Bojuje S Hypertenziou

Video: Kiwi Bojuje S Hypertenziou
Video: ЧТО ДЕЛАТЬ, ЕСЛИ У ПОПУГАЯ РВОТА ИЛИ ПОЛИУРИЯ. ЧТО ТАКОЕ ФРАНЦУЗСКАЯ ЛИНЬКА.ДИСПАНСЕРИЗАЦИЯ ПОПУГАЕВ 2024, Septembra
Kiwi Bojuje S Hypertenziou
Kiwi Bojuje S Hypertenziou
Anonim

Konzumácia rôznych druhov ovocia a vo veľkom množstve nám môže priniesť iba zdravotné výhody. Obsahujú toľko vitamínov a ďalších užitočných zložiek, ktoré sú pre naše telo nevyhnutné.

Ovocie je navyše súčasťou akejkoľvek stravy - inými slovami, pomáha nám udržiavať perfektný tvar. Ďalšie potvrdenie užitočnosti ovocia priniesli nórski vedci, ktorí skúmali prospešné vlastnosti kivi.

Podľa ich štúdie je zrejmé, že kiwi sa okrem vysokého obsahu vitamínov, draslíka, horčíka, stane známym ako ovocie, ktoré dokáže úspešne bojovať s hypertenziou.

kiwi
kiwi

Okrem všetkých užitočných zložiek obsiahnutých v tomto ovocí má kiwi veľmi veľké množstvo vlákniny a prispieva k dobrému tráveniu. Nemalo by nám chýbať, že kvôli vysokej hladine vitamínu A, C a E, ktorý obsahuje, je pre oči mimoriadne užitočný.

Vďaka sladkokyslej chuti kiwi je ovocie vhodné na raňajky, do ovocných šalátov. Kiwi má prospešnú vlákninu, ktorá udržuje normálnu hladinu cholesterolu.

Problém vysokého krvného tlaku nemožno ignorovať a ľudia, ktorí ním trpia, si to najlepšie uvedomujú. Ukazuje sa, že konzumácia troch kivi denne môže znížiť náš krvný tlak.

Výhody kivi
Výhody kivi

Alebo aspoň toto sú výsledky štúdie uskutočnenej nórskymi vedcami. Štúdia sa uskutočnila za pomoci 118 dobrovoľníkov. Všetci mali asi 55 rokov a problémy s krvným tlakom.

Po zhromaždení dostatočného množstva ľudí na účasť na štúdii boli dobrovoľníci rozdelení do dvoch samostatných skupín. Prvá skupina dostala za úlohu jesť jablká a druhá skupina - jesť kivi.

Štúdia, ktorá trvala dva mesiace a bola ukončená na konci štúdie, zistila, že tí účastníci štúdie, ktorí spadali do skupiny jedlých kiwi, sa normalizovali [hodnoty krvného tlaku].

Nórski vedci a ich výskum nám dáva ďalší dôvod, prečo jesť lahodné a zaujímavo vyzerajúce ovocie.

Odporúča: