Potraviny Najbohatšie Na Vitamín E

Obsah:

Video: Potraviny Najbohatšie Na Vitamín E

Video: Potraviny Najbohatšie Na Vitamín E
Video: 22 Продукты с высоким содержанием клетчатки, которые вы должны есть 2024, Septembra
Potraviny Najbohatšie Na Vitamín E
Potraviny Najbohatšie Na Vitamín E
Anonim

Všetci vieme, že v záujme zdravia, energie a stabilného imunitného systému je jedným zo zlatých pravidiel vyvážená a plnohodnotná strava s rôznymi druhmi potravín bohatých na živiny a vitamíny potrebné pre organizmus. Všetky z nich sú cenné a dôležité pre naše blaho a dnes im budeme venovať osobitnú pozornosť vitamín E..

Hlavná úloha tohto tak dôležitého vitamínu spočíva v jeho antioxidačné vlastnosti a jeho schopnosť očistiť telo od škodlivého oxidačného pôsobenia voľných radikálov vznikajúcich v dôsledku normálnych metabolických procesov, priemyselného znečistenia, cigaretového dymu, alkoholu, ultrafialových lúčov atď.

Neutralizácia týchto látok znižuje riziko chronických chorôb, kardiovaskulárnych chorôb, rakoviny, poškodenia očí a starnutia. Tento vitamín rozpustný v tukoch je navyše nevyhnutným prvkom, ktorý podporuje celkové fungovanie imunitného systému. V neposlednom rade je užitočný vitamín E jedným z najužitočnejších vitamínov, ktoré sa starajú o zdravie pokožky a vlasov a zlepšujú ich stav.

Preto je mimoriadne dôležitý aby ste dostali dostatok vitamínu E.. Tu sú potraviny s najbohatším obsahom vitamínu E..

Orechy

Orechy obsahujú veľa vitamínu E
Orechy obsahujú veľa vitamínu E

Foto: 1

Mandle, arašidy, lieskové orechy a slnečnicové semienka sú jednými z najlepších rastlinných zdrojov vitamínu E. Okrem toho nám poskytujú užitočné tuky, horčík, vápnik, draslík a selén. Sú vhodné ako na občerstvenie, tak aj na občerstvenie kedykoľvek.

Varený špenát

Medzi zdroje vitamínu E patrí špenát - jedna z najzdravších jarných zelenín. Šálka vareného špenátu nielen nás napĺňa stabilným množstvom vitamínu E., a dodáva nám tiež poriadnu dávku železa, vápniku a kyseliny listovej.

Marinované zelené olivy

Marinované zelené olivy pre vynikajúci zdroj vitamínu E
Marinované zelené olivy pre vynikajúci zdroj vitamínu E

Foto: Sergey Anchev

Olivy sú nielen chutné, ale považujú sa tiež za jedno z najužitočnejších jedál, ktoré telu prinášajú neoceniteľné výhody. Existujú v ich zložení vysoký obsah vitamínu E., ako aj vitamíny A a C a množstvo užitočných minerálov - vápnik, mangán, sodík, síra.

Avokádo

Nie je náhoda, že tento jedinečný potravinový výrobok dostal prezývku superpotravina, pretože nám dodáva viac ako 25 základných živín, vrátane medi, železa, fosforu, horčíka, mangánu, draslíka, vitamínov A, B, C a samozrejme - šoková dávka vitamínu E..

Kivi

Vitamín E sa nachádza v kivi
Vitamín E sa nachádza v kivi

Kiwi je vynikajúce a mimoriadne užitočné ovocie, ďalšie úžasné potravinový zdroj nielen vitamínu E., ale aj vitamíny C a K, draslík, vlákninu a kyselinu listovú. Iste, ak ho budeme jesť častejšie, odmení sa nám radom výhod pre zdravie a imunitný systém.

Odporúča: