Presne 7 Pohárov Alkoholu Týždenne, Aby Sme Boli Zdraví

Video: Presne 7 Pohárov Alkoholu Týždenne, Aby Sme Boli Zdraví

Video: Presne 7 Pohárov Alkoholu Týždenne, Aby Sme Boli Zdraví
Video: Paranormální jevy v člověku 2024, Septembra
Presne 7 Pohárov Alkoholu Týždenne, Aby Sme Boli Zdraví
Presne 7 Pohárov Alkoholu Týždenne, Aby Sme Boli Zdraví
Anonim

Presne sedem pohárov alkoholu týždenne nám pomáha zostať zdravých, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na výsledky rozsiahlej štúdie. Ukazuje sa, že ľudia v strednom veku, ktorí pijú toto množstvo alkoholu sedem dní, majú menšie riziko srdcového zlyhania ako ostatní.

Odborníci neopomenú spomenúť, že zneužívanie akéhokoľvek alkoholu môže viesť k rôznym chorobám. Vedci z Harvardskej lekárskej fakulty v Bostone analyzovali štúdiu o nebezpečenstve aterosklerózy. Štúdie sa zúčastnili ľudia vo veku od 45 do 64 rokov, celkovo sa ich zúčastnilo viac ako 14 000 dobrovoľníkov.

Štúdia sa uskutočnila v roku 1987 a výsledky ukazujú, že 61 percent účastníkov boli abstinenti, 25 percent konzumovalo sedem pohárov týždenne. Tri percentá štúdie konzumovali 14 až 21 pohárov alkoholu týždenne a ďalšie tri - dokonca viac ako toto množstvo.

Páni, ktorí konzumujú až 14 pohárov alkoholu týždenne, majú o 20 percent nižšiu pravdepodobnosť srdcového zlyhania ako tí, ktorí nepijú alkohol vôbec. U žien, ktoré konzumovali až sedem pohárov týždenne, bolo riziko o 16 percent nižšie.

Zdravie
Zdravie

Odborníci z Bostonu vysvetľujú, že je normálne mať rozdiel medzi pohlaviami - hlavným dôvodom rozdielov je váha mužov a žien, ako aj metabolizmus alkoholických nápojov.

Odborníci vysvetľujú, že jeden pohár je pre rôzne druhy alkoholu iné množstvo - napríklad pre víno je to 150 ml. Ak chcete konzumovať pivo, toto je 400 ml. zo šumivého nápoja. V prípade, že ste fanúšikom tvrdého alkoholu, má jeden pohár 44 ml, dodali vedci z Bostonu.

A zatiaľ čo niektorí ľudia radšej pijú alkohol, pre iných je zaujímavejšie ich zbierať - Kiril Alexandrov z Aksakova vlastní viac ako 5 000 miniatúrnych fliaš alkoholu. Je medzi nimi masticha, likér, vodka atď., A zberateľ tvrdí, že alkohol neoblíza.

Odporúča: