Uhličitý Mení Našu DNA A Vedie Nás K Starnutiu

Video: Uhličitý Mení Našu DNA A Vedie Nás K Starnutiu

Video: Uhličitý Mení Našu DNA A Vedie Nás K Starnutiu
Video: DNA- Nesuhlasim (Official video) 2024, Septembra
Uhličitý Mení Našu DNA A Vedie Nás K Starnutiu
Uhličitý Mení Našu DNA A Vedie Nás K Starnutiu
Anonim

Skutočnosť, že sýtené nápoje nie sú užitočné, nie je novou informáciou. Odborníci na výživu neustále radia ľuďom, aby obmedzili svoj príjem, pretože obsahujú príliš veľa kalórií, ktoré sa potom nedokážu spáliť. Tieto nápoje sú obzvlášť škodlivé pre tínedžerov, ktorí ich určite uprednostňujú.

Nedávna štúdia dáva ďalším dôvodom pre milovníkov sýtených nápojov, aby ich prestali konzumovať alebo aspoň znížili ich príjem. Podľa štúdie denná konzumácia sýtených nápojov, ktoré obsahujú príliš veľa cukru, urýchľuje proces starnutia rovnako ako fajčenie cigariet.

Mnoho odborníkov na výživu tvrdí, že sýtené nápoje sú jedným z dôvodov, prečo je obezita takým vážnym problémom, a že konzumácia sýtených oxidov uhličitého je tiež považovaná za príčinu cukrovky 2. typu.

Odborníci zistili, že sýtené nápoje zvyšujú starnutie buniek, píše Daily Mail na svojich stránkach. Podľa štúdie ľudia, ktorí vypili dve plechovky coly denne, mali zmeny DNA, ktoré boli typickejšie pre človeka staršieho o 4,6 roka.

Vedci študovali tisíce vzoriek DNA, až kým nezistili, že tí, ktorí pravidelne pili sýtené nápoje, mali oveľa kratšie teloméry (to sú konce chromozómov) ako ostatní ľudia. Kratšie teloméry znamenajú zhoršenie zdravia a predčasnú smrť, vysvetľujú odborníci.

Sýtené nápoje
Sýtené nápoje

Štúdiu uskutočnili vedci pôsobiaci na Kalifornskej univerzite a hlavnou školiteľkou je Elisa Epel. Odborníci tiež zdôrazňujú, že tieto výsledky sa nevzťahujú na diétne nápoje. Množstvo cukru v nich je podstatne menšie.

Ak nedržíte diétu, sýtené nápoje by sa nemali konzumovať každý deň. Nemôžu nahradiť potrebu vody v tele. Odborníci zdôrazňujú, že napriek povzbudivým výsledkom diétnych nápojov v porovnaní sýtenými, by sme nemali preháňať s ich konzumáciou, pretože umelé sladidlá vo väčšine prípadov skrývajú ešte väčšie škody.

Minulý výskum ukázal, že obidva druhy nápojov môžu poškodiť naše zuby, zvýšiť riziko rakoviny a už dlho je definovaná aspartámová choroba, ktorá je dôsledkom prejedania sa aspartámu jedlom a tekutinami.

Odporúča: