Gulia - Skutočný Poklad Na Zemi

Video: Gulia - Skutočný Poklad Na Zemi

Video: Gulia - Skutočný Poklad Na Zemi
Video: Poklad Aztéků 2024, Septembra
Gulia - Skutočný Poklad Na Zemi
Gulia - Skutočný Poklad Na Zemi
Anonim

Gulia, nazývaná tiež zemské jablko, patrí do čeľade Compositae. Jeho príbuzní sú harmanček, rebríček, slnečnica - všetky užitočné druhy rastlín.

U nás sa guláš veľmi nepestuje. V posledných rokoch však záujem o ňu začal narastať. Je to tak kvôli úžasným výhodám, ktoré táto ľahko pestovateľná rastlina prináša.

Gulia - tento poklad zakopaný v zemi, odoláva všetkým podmienkam. Jeho domovinou je Severná Amerika, kde sa používa už tisíce rokov.

Misa lahodného koreňa obsahuje buket užitočných látok - vlákninu, inulín, tiamín, cholesterol, sodík, fosfor, draslík a železo. A okrem toho - iba 100 kalórií, nízky obsah nasýtených tukov a nízky glykemický index - dokonalá kombinácia.

Mleté jablko
Mleté jablko

Hľuzy jablka sa zberajú na jar, keď doň prešli cenné látky z hornej časti rastliny. Môžu sa jesť surové, pečené alebo varené.

Najcennejšou výhodou guľášu je, že vydrží za každého počasia a na chvíľu nestratí svoje prísady. Na jar rastlina kvitne v krásnych žltých kvetoch a často sa používa na dekoráciu.

Jednou z cenných zložiek gulášu je inzulín. Je to prírodný polysacharid zložený z 95% fruktózy. Tento inzulín, prijatý cez mleté jablko, pôsobí ako prebiotikum, ktoré prirodzene stimuluje rast prospešných baktérií v črevnej flóre.

Gula je jedným z najbežnejších prírodných liekov na znižovanie hladiny cukru v krvi a znižovanie dávok inzulínu u ľudí s cukrovkou typu I. Tiež svojím zložením zastavuje rast rôznych druhov rakoviny a pomáha vstrebávať vápnik v tele. Gulli znižuje triglyceridy a cholesterol.

Mleté jablko
Mleté jablko

Sacharidové zloženie guláša je podobné zloženiu medu. V kombinácii s nízkym obsahom kalórií je ľahko stráviteľnou potravinou.

Mleté hľuzy jablka sú naopak dokonalým čistiacim prostriedkom na krv, pečeň a obličky. Ich príjmom sa z tela odstránia všetky akumulácie, znečistenie a ťažké kovy.

Reguluje krvný tlak a napomáha správnemu tráveniu. V prípade zníženého imunitného systému ľudová medicína odporúča gulia, pretože prináša telu všetky potrebné vitamíny a minerály.

Odporúča: