Melón Zlepšuje Videnie

Video: Melón Zlepšuje Videnie

Video: Melón Zlepšuje Videnie
Video: Видения (Йога) 2024, Septembra
Melón Zlepšuje Videnie
Melón Zlepšuje Videnie
Anonim

Vodný melón je jedným z najbohatších zdrojov vitamínu A a betakaroténu - zložiek, ktoré zlepšujú zdravie očí. Z dlhodobého hľadiska môže pravidelné jedenie melónu výrazne znížiť makulárnu degeneráciu, ktorá sa vyskytuje s vekom (malá oblasť v strede sietnice, ktorá nám umožňuje jasne vidieť).

Nedávny výskum ukázal, že melón, nie mrkva, sú v skutočnosti jedným z najužitočnejších produktov na zlepšenie videnia. Zistilo sa tiež, že melón môže pomôcť pri liečbe krátkodobých aj dlhodobých problémov s očami.

Vodný melón sa skladá zo 6% cukru a 92 percent vody. Ako sa ukázalo, je dobrým zdrojom vitamínu A, B6 a C. Okrem toho obsahuje vodný melón aj tiamín, draslík a horčík.

Červené vodné melóny sú prospešné pre zdravie, pretože obsahujú silný antioxidant lykopén. Spolu s ďalšími antioxidantmi významne znižuje riziko astmy, srdcových chorôb, osteoporózy a mnohých druhov rakoviny vrátane rakoviny prsníka, pľúc, hrubého čreva a endometria.

Jesť melón
Jesť melón

Vodný melón je dietetické ovocie, ktoré telu zároveň dodáva veľa energie. Je to spôsobené vysokou koncentráciou vitamínov B v šťavnatom ovocí. Odborníci dokonca odporúčajú šťavu z melónu ako náhradu energetických nápojov. Extrakt z melónu vás navyše udrží dobre hydratovaný, na rozdiel od kofeínu a iných energetických nápojov, ktoré odvodňujú organizmus.

Šťavnaté ovocie zlepšuje činnosť mozgu. Vitamín B6 obsiahnutý v melóne je skutočným elixírom mozgu. Reguluje spánkové návyky, zmierňuje stres.

Melón má tiež schopnosť znižovať krvný tlak. Môže za to draslík, ktorý udržuje zdravú hladinu krvného tlaku. Dva poháre šťavy z melónu uspokoja dennú potrebu draslíka.

Odporúča: