Kiwi - ženské Ovocie

Obsah:

Video: Kiwi - ženské Ovocie

Video: Kiwi - ženské Ovocie
Video: MINI KIWI | OVOCIE 2024, Septembra
Kiwi - ženské Ovocie
Kiwi - ženské Ovocie
Anonim

Kivi je mimoriadne zdravé a užitočné ovocie. Dužina kivi je zvyčajne zelená alebo žltá v závislosti od odrody. Plody sa používajú do šalátov, jedál, dezertov na chudnutie a skrášlenie.

Kiwi obsahuje takmer všetky vitamíny (A, B1, B2, B6, B9, CE) a stopové prvky. Jeho škrupina obsahuje viac antioxidantov ako jeho vnútro. Vysoký obsah draslíka ho robí užitočným pri kardiovaskulárnych ochoreniach. Má schopnosť čistiť cievy, čo výrazne znižuje tvorbu krvných zrazenín.

Kiwi má antioxidačný účinok, zlepšuje fyzický výkon a zvyšuje tonus tela. Rozkladá tuky a pomáha rýchlo vstrebávať a odbúravať jedlo. Často sa používa v kozmeteológii. Masky vyrobené z kivi sa používajú na omladenie a výživu pokožky a vlasov.

Pre ochabnutú a zvädnutú pokožku si pripravte masku z kivi, medu a krému. Roztlačte jedno kivi, pridajte k nemu 1 ČL. med a 1 lyžička. kyslá smotana. Dobre premiešajte a naneste zmes na tvár, zľahka vmasírujte. Masku nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite vlažnou vodou.

Peelingová maska s kivi na hĺbkové čistenie

Masky s kivi
Masky s kivi

Zmiešajte dužinu kivi s 1 ČL. sezam alebo mak. Premiešajte a masku naneste krúživými pohybmi. Nechajte pôsobiť 10 minút a opláchnite vlažnou vodou. Krém nanášajte podľa typu pleti.

Maska na vlasy s kivi

Zmiešajte dužinu z 1 kivi s 1 lyžicou. olivový olej. Naneste na vlhké vlasy, zabaľte igelitom a zabaľte uterákom. Po 20 minútach si vlasy umyte. Táto maska posilňuje vlasové folikuly, eliminuje mastné vlasy a zlepšuje ich rast.

Odporúča: