Maliny, Jahody A Ryby Proti Chorobám

Video: Maliny, Jahody A Ryby Proti Chorobám

Video: Maliny, Jahody A Ryby Proti Chorobám
Video: Malina Anfisa a Gordosť Rosii 2024, Septembra
Maliny, Jahody A Ryby Proti Chorobám
Maliny, Jahody A Ryby Proti Chorobám
Anonim

Zima je vhodný čas na starostlivosť o váš imunitný systém, ktorý v tomto ročnom období trpí najviac. Aby ste sa chránili pred nachladnutím a inými chorobami, jedzte jahody a maliny.

V tomto ročnom období ich ťažko nájdete čerstvé, takže ich konzumujte vo forme kompótov alebo mrazené.

Jedzte viac rýb. Pravidelné stravovanie rýb okrem toho, že zaručuje bystrejšiu myseľ a dobrú pamäť, chráni pred mnohými chorobami. Mastné ryby obsahujú veľa vitamínu A a mastných kyselín, ktoré zvyšujú schopnosť leukocytov bojovať proti baktériám.

Maliny
Maliny

V zime sa zamerajte na surové orechy a hlavne na vlašské orechy. Nejedzte ich vyprážané alebo pečené bez toho, aby ste ich posypali soľou alebo cukrom.

Iba surové vlašské orechy sú naozaj dobré, pretože znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Brazílsky orech je pre telo neoceniteľný, pretože obsahuje selén, ktorý je cenný pre imunitný systém.

Kompóty
Kompóty

Mandle obsahujú vitamín E, ktorý posilňuje imunitný systém. V zime sú telu prospešné aj lieskové orechy a arašidy. Zima je najlepší čas na pitie čaju, ktorý posilňuje imunitný systém.

Zelený čaj obnovuje kožné bunky, preto sa odporúča tým, ktorí sa chcú nielen cítiť, ale aj dobre vyzerať. Pravidelné pitie čaju vás ochráni pred mnohými chorobami. Pite ju nesladenú, takže pocítite jej bohatú chuť.

Aby ste sa chránili pred chorobami, spite viac, pretože chronická nespavosť zasahuje imunitný systém. Na to, aby vaše telo mohlo produkovať hormóny, ktoré zvyšujú imunitu, potrebujete denne aspoň 7 - 8 hodín spánku.

Odporúča: