Aké Sú Najškodlivejšie Výrobky

Video: Aké Sú Najškodlivejšie Výrobky

Video: Aké Sú Najškodlivejšie Výrobky
Video: 5 dôvodov prečo je chôdza pri chudnutí výhodná 2024, Septembra
Aké Sú Najškodlivejšie Výrobky
Aké Sú Najškodlivejšie Výrobky
Anonim

Americkí odborníci na výživu sa domnievajú, že najškodlivejšie potraviny pre ľudské zdravie sú soľ, cukor, maslo a výrobky z bielej múky.

Soľ je hlavnou príčinou kardiovaskulárnych chorôb. Zvyšuje tlak. Pozor na soľ ukrytú v rôznych omáčkach a dresingoch.

Odborníci však poukazujú na zdravé alternatívy nielen soli, ale aj iných škodlivých produktov. Napríklad ponúkajú zbaviť sa soli na úkor korenia.

Cukor ovplyvňuje hmotnosť, hladinu cukru v krvi a spôsobuje kolísanie hladiny inzulínu v krvi. Namiesto cukru môžete použiť med. Prírodný produkt nevedie k zvýšeniu hmotnosti a je jedným z najzdravších.

Olej obsahuje nasýtené tuky, ktoré sú škodlivé pre srdce. Olej je navyše veľmi kalorický. Ťažko sa nájde niekto, kto nevie, že priberá. Môžeme ho nahradiť olivovým olejom alebo ľanovým olejom.

Výrobky z bielej múky sú sacharidové jedlá. Všetky užitočné látky z múky zmiznú počas mletia obilia. Preto je lepšie jesť špagety alebo celozrnné pečivo.

Sladkosti sú ďalšie jedlá, ktorým sa nie je zlé vyhnúť. Priberajú, pretože majú veľa kalórií, ale málo výživných látok. Ak vaše telo „chce“džem, skúste aspoň obmedziť použitie cukru.

Ďalším škodlivým produktom je alkohol. Nepite viac ako 100 ml alkoholu denne, radia odborníci. Obsahuje veľa kalórií a zabraňuje telu vstrebávať vitamíny. Najzdravšou možnosťou je červené víno.

Aké sú najškodlivejšie výrobky
Aké sú najškodlivejšie výrobky

Nasýtené tuky. Nachádzajú sa v mäse, syroch, kuracej koži a zmrzline. Zvyšujte hladinu cholesterolu a hmotnosti.

Klobásy sa tiež nepovažujú za zdravé jedlá. Navyše v dnešnej dobe neexistujú mäsové klobásy.

Nealkoholické nápoje sú obzvlášť škodlivé. Väčšina nadváhy a rôznych gastritíd, kolitídy sú spôsobené ich používaním. Najlepšie ich vyraďte z ponuky.

Čipy sú kalorickou bombou, ktorá telu neprináša nič iné ako problémy. Z vášho jedálnička by mala byť vylúčená aj bravčová masť. Bravčové mäso je všeobecne ťažké mäso a telu nič neprináša.

Paštika je ďalšie úplne zbytočné jedlo. Je vyrobený z mletých zvyškov bitúnku - slaniny, koží, kostí atď. Slaninová saláma sa vyrába zo slaniny a zvyškov mäsa. Považuje sa to tiež za škodlivé.

Odporúča: