Aké Ekologické Sú Ekologické Výrobky?

Video: Aké Ekologické Sú Ekologické Výrobky?

Video: Aké Ekologické Sú Ekologické Výrobky?
Video: Сумка крючком из трикотажной пряжи | HOW CROCHET A BAG 2024, Septembra
Aké Ekologické Sú Ekologické Výrobky?
Aké Ekologické Sú Ekologické Výrobky?
Anonim

Mánia z biopotravín nemusí byť dosť reálna a môžu vyjsť najavo fakty, ktoré by mnohým spotrebiteľom popreli dvojnásobnú cenu produktu, len preto, že sa v nich hovorí „bio“.

Jednou z veľkých mylných predstáv o biopotravinách je obsah vitamínov - väčšina ľudí je presvedčená, že biopotraviny obsahujú oveľa viac vitamínov ako iné výrobky, a práve to ich motivuje nakupovať hlavne také.

Vedci zo Stanfordu však vyvracajú mýtus o vitamínových biopotravinách. Ukazuje sa, že po výskume sú v skutočnosti v „organických“a takzvaných bežných potravinách vitamíny rovnaké množstvo.

Vitamíny v oboch druhoch výrobkov sú rovnaké, v čom je potom rozdiel - to, čo vedci v štúdii zistili a opísali, je to, že v biopotravinách nie sú žiadne pesticídy.

V takom prípade je normálne položiť si otázku, či sa oplatí kupovať dvakrát alebo trikrát drahšie potraviny, keďže vitamíny sú vo všetkých výrobkoch rovnaké?

Organické obchody
Organické obchody

Podľa Stanfordských vedcov je opäť zrejmé, že nezáleží na tom, či budete jesť zeleninu alebo ovocie označené ako „bio“alebo tzv. obyčajné - je dôležité iba prijať potrebné množstvo vitamínov na celý deň.

Existuje však aj skutočnosť, že „organické“v skutočnosti znamená, že výrobky, zelenina a ovocie sa vyrábajú bez akýchkoľvek syntetických hnojív a bez akýchkoľvek pesticídov, čo samo o sebe stačí na to, aby ste začali premýšľať - pomáha to nielen nášmu zdraviu, ale aj životnému prostrediu.

Celá táto hystéria o týchto biopotravinách zostáva stále trochu pochybná a už nejde o to, či sú biopotraviny „bio“, ale či existuje rozdiel medzi nimi a konvenčnými výrobkami, a skôr - stoja za to dvojité a trojité ceny ? V tejto fáze nás marketing spoločností označených ako „bio“presviedča, že existuje rozdiel, musíme si pozrieť, aký dlhý bude.

Odporúča: