Ako Necítiť Vôňu Cesnaku A Cibule

Video: Ako Necítiť Vôňu Cesnaku A Cibule

Video: Ako Necítiť Vôňu Cesnaku A Cibule
Video: Средство от коронавируса. Чеснок как кладезь витаминов 2024, Septembra
Ako Necítiť Vôňu Cesnaku A Cibule
Ako Necítiť Vôňu Cesnaku A Cibule
Anonim

Ak chcete do svojej stravy pridať čerstvú cibuľu a cesnak, zaistíte si tým dobrý imunitný systém, ale môže to na vás pôsobiť nepríjemným vtipom a nepríjemným zápachom, čo niektorých ľudí môže vyľakať.

Namiesto žuvačiek a premýšľania, čo robiť, ako sa zbaviť tohto hrozného zápachu v ústach, stačí vypiť pohár mlieka. Mliečne výrobky redukujú zložky obsahujúce síru, ktoré sú v skutočnosti príčinou ostrého zápachu cesnaku a cibule.

Mlieko dokonca ovplyvňuje metyl-síru, ktorá sa počas trávenia nerozkladá, a preto vám ústa hrozne dýchajú aj jeden deň po konzumácii cesnaku.

Čím vyšší je obsah tuku v mlieku, tým rýchlejšie vylučuje zápach z úst. Zničenie pachu cesnaku z úst sa dá dosiahnuť aj bez mlieka. V tomto ohľade odvádzajú dobrú prácu aj huby a bazalka.

Vaše ústa nebudú cítiť po cesnaku alebo cibuli, a ak po ich zjedení zjete niekoľko surových orechov - vlašské orechy, mandle alebo píniové oriešky. Ďalšou možnosťou, ako si osviežiť dych, je žuť čerstvú petržlenovú vňať, koriander, kávové zrná alebo plátok citrónu.

Skrz
Skrz

Najlepšie však je, ak jedlo s cesnakom môžete zjesť na začiatku jedla. Môžete si osviežiť ústa a pomocou mätového odvaru, ktorý sa robí ako polievková lyžica mäty, zalejte pol litrom vriacej vody a po hodinovom státí preceďte. Takto vzniknú 4 porcie ústnej vody.

Nepríjemný zápach z rúk, ktoré voňajú po cesnaku, cibuli alebo rybách, môžete odstrániť tak, že si dobre pretriete ruky soľou a potom ich dobre umyjete mydlom.

Ak sa chcete zbaviť nepríjemného zápachu alkoholu alebo tabaku v ústach, žujte trochu muškátového oriešku. A ak chcete z miestnosti odstrániť zápach cigaretového dymu, ktorý sa nedá odvetrať ani pomocou prievanu, vložte na dve miesta v miestnosti mokré uteráky.

Dobre absorbujú vôňu tabaku. Na ten istý účel je možné v fajčiarskej miestnosti zapáliť niekoľko sviečok. Vôňa nepríjemných výrobkov z kuchyne zmizne, ak na horúci sporák dáte pomarančovú alebo citrónovú kôru alebo trochu soli.

Nepríjemné pachy zmiznú ako dym a ak necháte na sporáku na pár minút panvicu s kávovou usadeninou - rýchlo sa tak zničia všetky ostatné pachy.

Odporúča: