Enyovche V Prípade Problémov So štítnou žľazou

Video: Enyovche V Prípade Problémov So štítnou žľazou

Video: Enyovche V Prípade Problémov So štítnou žľazou
Video: How to increase the Frequency of Being - Artsamag 2024, Septembra
Enyovche V Prípade Problémov So štítnou žľazou
Enyovche V Prípade Problémov So štítnou žľazou
Anonim

Enyovcheto je jednou z najobľúbenejších rastlín u nás. Je to nádherná jednoročná alebo viacročná bylinná rastlina málo známej rodiny Brooch.

Na jeho okrajoch sú zakrivené štetiny. Kvitne v zeleno-bielych alebo bielych kvetenstvách, so žltou korunou od mája do septembra. Jej plodom je okrúhly hladký oriešok.

Využiteľnou časťou rastliny sú stonky a listy. Zberajú sa v septembri a októbri. Po vysušení sa môžu používať až 3 roky.

Liečivé zložky nechtíka lekárskeho sú latónsko, glukozid, triesloviny, červené farbivo, vitamín C, asperulazid, saponíny, éterické oleje a mnoho ďalších. Najjednoduchší spôsob, ako to získať, je vytočiť ho. Hľadajte ho väčšinou na rovinách a v nízkych horských oblastiach.

Jednou z najdôležitejších žliaz v ľudskom tele je štítna žľaza. Zodpovedá za správne fungovanie každého orgánu v tele a predovšetkým - za metabolizmus.

Jej choroby môžu viesť k mnohým ochoreniam a veľmi vážnym problémom. Stále viac ľudí trpí zdravotnými problémami spôsobenými určitými poruchami štítnej žľazy.

Bylina Enyovche
Bylina Enyovche

Na problémy so štítnou žľazou ponúka ľudová medicína veľa receptov. Niektoré z najužitočnejších sú s nechtíkom. Najlepšie je bylinu používať čerstvú, nie sušenú.

Recept na problémy so štítnou žľazou je nasledovný: 1 polievková lyžica nechtíka sa zaleje vriacou vodou. Preceďte, ochlaďte a kloktajte s výsledkom. Ďalšou možnosťou je urobiť si obklady pred každou spaním.

Kloktadlo je možné precediť z čaju použitého na kloktanie. So zvyškom vyzrážaných častíc je možné pripraviť tiež kompresiu.

Ďalšou možnosťou je kombinácia nechtíka a prasličky. Rovnaké dávky oboch bylín sa užívajú čerstvé. Umyte a rozomlejte na kašu pomocou dreveného valčeka. Výsledok sa natrie na bavlnenú handričku. Aplikuje sa na krk pred spaním.

Na druhý deň sa krk umyje vlažnou vodou. Obklady sa vyrábajú každý druhý deň asi dva týždne. Potom si dajte pauzu, potom - opäť dva týždne kompresie každý druhý deň.

Odporúča: