Celé Zrná Obnovujú Pokožku

Video: Celé Zrná Obnovujú Pokožku

Video: Celé Zrná Obnovujú Pokožku
Video: Are Whole Grains Needed in any Diet? 2024, Septembra
Celé Zrná Obnovujú Pokožku
Celé Zrná Obnovujú Pokožku
Anonim

Jedzte celozrnné pečivo a kukuričné lupienky, aby ste svojmu telu poskytli dve dôležité veci - cenné stopové prvky a zároveň tvarovaný tvar bez akejkoľvek námahy.

Ovos, pšenica, pohánka a kukurica sú cenné v tom, že aj keď sú spracované, zachovajú si jednak obilnú škrupinu, jednak niečo skutočne dôležité - zárodok obilia.

Podšívka zlepšuje črevnú peristaltiku a znižuje riziko rôznych závažných chorôb. Je bohatý na vitamíny skupiny B, vitamín PP, kyselinu listovú, zinok, vápnik, draslík, sodík, horčík, fosfor a meď.

Müsli s ovocím
Müsli s ovocím

Stravovanie s celé zrniečka obnovuje štruktúru pokožky, zlepšuje činnosť nervového a kardiovaskulárneho systému. Pšeničné klíčky sú bohaté na ľahko stráviteľné bielkoviny.

Okrem toho obsahujú sacharidy, tuky, a čo je najdôležitejšie - veľké množstvo vitamínov rozpustných v tukoch, vrátane vitamínu E a vitamínu A. Pšeničné a pohánkové zrná môžete konzumovať bez ich varenia.

Stačí ich poliať vriacou vodou a zmiešať s jogurtom, čerstvým mliekom, vlašskými orechmi, medom, sušeným ovocím, čerstvou alebo varenou zeleninou. Samozrejme, ak to preženiete aj s celé zrniečka, vedie to k akumulácii kalórií.

Odporúča: