Aké Sú Zlé Návyky, Ktoré Spomaľujú Metabolizmus?

Obsah:

Video: Aké Sú Zlé Návyky, Ktoré Spomaľujú Metabolizmus?

Video: Aké Sú Zlé Návyky, Ktoré Spomaľujú Metabolizmus?
Video: 15 периодических ошибок поста, которые заставляют вас набирать вес 2024, Septembra
Aké Sú Zlé Návyky, Ktoré Spomaľujú Metabolizmus?
Aké Sú Zlé Návyky, Ktoré Spomaľujú Metabolizmus?
Anonim

Metabolizmus je v podstate proces premeny potravy na energiu. Čím rýchlejší proces, tým viac kalórií naše telo spaľuje. Vyvážený metabolizmus je dôležitý pre udržanie zdravej hmotnosti.

Životný štýl môže spôsobiť problémy s metabolickými procesmi. Aké sú zlé návyky, ktoré spomaľujú metabolizmus?

Nedostatok pohybu

Sedavý život je schopný znížiť počet spálených kalórií za deň. Negatívne pôsobí celodenné sedenie pred počítačom alebo stolom metabolizmusa celkovo na zdraví.

Na spaľovanie kalórií nie je potrebné chodiť do posilňovne. Pomôcť môže aj chôdza a stúpanie po schodoch. Táto aktivita je známa ako netréningová termogenéza. Väčšina pohybu v pracovný deň stačí na metabolizmus.

Nedostatočný spánok

nedostatočný spánok spomaľuje metabolizmus
nedostatočný spánok spomaľuje metabolizmus

Nespavosť je pôvodcom chorôb ako je cukrovka a depresia zlý metabolizmus. Nedostatočný spánok vedie k zníženiu metabolických procesov a na normalizáciu je potrebných 12 hodín nepretržitého spánku.

Zhoršuje sa metabolizmus a pri nahradení nočného spánku denným spánkom. Vnútorné hodiny sú narušené a to ovplyvňuje metabolizmus, ktorý klesá o osem percent.

Jesť príliš veľa kalórií

Príliš veľa kalórií spomaliť metabolické procesy. Pri drasticky zníženom obsahu kalórií sa telo cíti nedostatočné a reaguje spomalením metabolizmu. To nie je užitočné, pretože telo sa potom snaží dobehnúť stratený čas a rýchlejšie pribrať.

Nedostatok bielkovín

Potraviny bohaté na bielkoviny sú pre zdravú váhu veľmi dôležité. Vytvára pocit sýtosti a zvyšuje rýchlosť spaľovania kalórií. Preto by sa nemali zanedbávať bielkoviny.

Spotreba potravín bohatých na bielkoviny môže zvýšiť metabolizmus o tretinu.

Nápoje s množstvom cukru

sýtené nápoje spomaľujú metabolizmus
sýtené nápoje spomaľujú metabolizmus

Každý vie, že sladené nápoje škodia zdraviu. K chorobám, ktoré so sebou prinášajú, môžeme pridať cukrovku a obezitu. Fruktóza spomaľuje metabolizmus. Nadmerná konzumácia fruktózy podporuje pečeň v hromadení tuku. Fruktózové nápoje je možné nahradiť smoothies a čerstvým ovocím a hlavne vodou. Voda zvyšuje metabolizmus o 30 percent.

Dôležitosť silového tréningu

Silový tréning zvyšuje svalovú hmotu a zvyšuje metabolizmus. Aj minimálne úsilie v tomto smere prináša viditeľný efekt.

Stres

Keď sa zvyšuje stres, telo produkuje kortizol. Zvyšuje chuť do jedla, najmä po nezdravom jedle. Nie vždy môžeme kontrolovať hladinu stresu, ale dobrý spánok, cvičenie a odpočinok sú silné protistresové opatrenia. Pomôžu telu zbaviť sa metabolickej nerovnováhy.

Odporúča: