Káva Podľa Plánu

Video: Káva Podľa Plánu

Video: Káva Podľa Plánu
Video: Барби и платье из пластилина - Супер План Капуки Кануки 2024, Septembra
Káva Podľa Plánu
Káva Podľa Plánu
Anonim

Praví znalci kávy vedia, že ich obľúbený nápoj, ktorý sa konzumuje ráno a večer, sa objednáva a pije úplne iným spôsobom.

Jednou z najbežnejších tradícií pri pití kávy je, že káva s alkoholom sa objednáva až na poludnie. Napríklad ráno v Paríži ľuďom trvá štyridsať minút, kým vypijú svoju obľúbenú šálku kávy s trochou mlieka.

Ráno pijú Taliani kávu úplne iným spôsobom. Objednávajú si z baru a hustú silnú kávu pijú takmer na cestách.

Američania majú najradšej americkú kávu, z ktorej vypijú zvyčajne dve šálky a cestou si vezmú aspoň jednu. V arabských krajinách sa piesok do kanvice na kávu zahrieva pred východom slnka.

Ľudia z celého sveta sa prebúdzajú s arómou kávy v nádeji, že z nej dostanú energiu a energiu. Preto je ranná káva dosť silná, bez prísad.

Kokteil
Kokteil

Káva sa tiež pije počas dňa a najbežnejšie je dopiť si obed týmto úžasným nápojom. Latte, macchiato alebo cappuccino sú posledným akordom každého pracovného obeda.

Vo Francúzsku sa v tom čase pilo lejua - káva s vanilkovou zmrzlinou a kyslou smotanou a v Rakúsku - Einspener - moka so šľahačkou. Vo Švajčiarsku vám ponúknu tradičnú šumli - čerstvo namletú kávu pripravenú v kávovare na espresso.

Večer si môžete dovoliť kombináciu kávy a alkoholu, pretože vám pomôže relaxovať. Fiacker je espresso s rumom alebo koňakom, katalánsky krém je káva s rumom a cukrom, Maria-Teresina je káva s oranžovým likérom a írska káva s prídavkom cukru a whisky.

Horúcou strelou je káva s likérom a smotanou. Káva obohatená o alkohol sa dokonale hodí k ovociu a ovocnému dezertu. Môžete ho piť aj samostatne, ale v kombinácii s niečím sladkým je jednoducho skvelý.

Odporúča: