Tieto Vedľajšie účinky Z Tekvicových Semiačok Ani Len Netušíte

Video: Tieto Vedľajšie účinky Z Tekvicových Semiačok Ani Len Netušíte

Video: Tieto Vedľajšie účinky Z Tekvicových Semiačok Ani Len Netušíte
Video: Szabó Gyuri bácsi előadása Szepsiben 2019 2024, Septembra
Tieto Vedľajšie účinky Z Tekvicových Semiačok Ani Len Netušíte
Tieto Vedľajšie účinky Z Tekvicových Semiačok Ani Len Netušíte
Anonim

Tekvicové semiačka, plné silných živín, sú prospešné pre zdravie. Vďaka svojej bohatej ponuke minerálov a vitamínov sú najbohatšie na semená, o ktorých je známe, že liečia problémy s prostatou, artritídu a parazitárne záchvaty. Tieto semená tiež poskytujú prírodné lieky na depresiu.

V niektorých prípadoch však môže byť ich konzumácia nebezpečná. Tekvicové semiačka spôsobujú pri veľkom konzumácii bolesti žalúdka. Sú bohatým zdrojom mastných olejov, ktoré pri požití nad prijateľnú hladinu môžu spôsobiť žalúdočnú nevoľnosť, po ktorej nasledujú kŕče a bolesť. Len sa snažte zjesť hrsť naraz alebo jesť s inými potravinami, aby ste vylúčili tento vedľajší účinok.

Ak tieto semená nekonzumujete správne, môže vám hroziť riziko straty rôznych živín. Nedostatok maškrtenia vás v skutočnosti zbaví výhod, ktoré prinášajú. Tekvicové semená neobsahujú vo vode rozpustné živiny, ako je vitamín B6, niacín, riboflavín, tiamín, vitamín B12 a vitamín C.

Ak tieto semená varíte, udržujte oheň na čo najnižšej úrovni. Tiež ich poriadne žujte, namiesto toho, aby ste ich len prehltli. Edém sa zvyčajne vyskytuje u ľudí s poruchami obličiek alebo kardiovaskulárnymi problémami.

Štúdie ukazujú, že tieto semená majú miernu močopudnú silu, ktorá môže naopak interagovať s diuretikami, čo pripravuje pôdu pre zvýšené návštevy toalety. To môže skutočne ovplyvniť minerálnu rovnováhu vo vašom tele. Takže pozor, ak ste na diuretikách.

Tekvicové semiačka obsahujú bielkoviny a železo v neuveriteľnom množstve, čo z nich robí lákavé raňajky pre kojencov. Sú však nabité vlákninou a mastnými kyselinami, ktoré sa kojencom neodporúčajú, pretože to môže spôsobiť žalúdočné kŕče, bolesti, zvracanie a dokonca aj hnačky.

Tekvicové semiačka
Tekvicové semiačka

Aj keď to nie sú silné alergény v porovnaní s inými odrodami semien, existujú určité alergické reakcie, ktoré môžu byť spôsobené použitím tekvicové semiačkapretože pokožka je ich hlavným cieľom. Tu môžete očakávať, že ak sa stanete obeťou ich alergie: ekzém, ktorý sa vyznačuje šupinatou, zapálenou červenou pokožkou; svrbenie a žihľavka (horúčka); alergická astma; Nedostatok vzduchu; opuch a sčervenanie úst a okolo a iných.

Tekvicové semiačka sú prirodzene bohaté na antioxidanty. To im umožňuje znížiť krvný tlak. Preto, ak trpíte hypotenziou alebo máte hypertenziu s antihypertenzívami, je vhodné použiť semená po konzultácii s lekárom o súvisiacich komplikáciách a rizikách.

Tekvicové semiačka sú vlastne zdravé raňajky so širokou škálou zdravotných výhod. Stačí ich konzumovať s mierou a opatrne, aby ste predišli nežiaducim účinkom a využili pozitívne účinky.

Odporúča: