Datľový Cukor - Výhody A Aplikácie

Obsah:

Video: Datľový Cukor - Výhody A Aplikácie

Video: Datľový Cukor - Výhody A Aplikácie
Video: Топ 10 лучших и 10 худших подсластителей (полное руководство) 2024, Septembra
Datľový Cukor - Výhody A Aplikácie
Datľový Cukor - Výhody A Aplikácie
Anonim

U nás málo známe a stále málo používané pri varení je sladidlo datlovy cukor. Toto je skvelá a zdravá alternatíva k nášmu známemu bielemu rafinovanému cukru a hnedému cukru. Ako sa vyrába a aké sú jeho výhody? Teraz vám to vysvetlíme.

Ako sa to robi

Datľový cukor je pripravený dvoma spôsobmi - zo surových sušených datlí alebo z pečených datlí a samozrejme lepšia možnosť je prvá.

Zachováva všetky užitočné vlastnosti exotického ovocia, zatiaľ čo pri tepelnom spracovaní na praženie sa strácajú niektoré cenné látky. Ale aj v tomto prípade sú výhody početné.

Sušené alebo pečené datle sú rozomleté na veľmi malé častice, ktoré vytvárajú hustú hmotu drobných kryštálov, pripomínajúcich obyčajný cukor. Vzhľadovo je výrobok veľmi podobný najtmavšiemu hnedému cukru, pretože farba datlí je tiež veľmi tmavá.

Je zaujímavé, že toto prírodné sladidlo je možné pripraviť doma pomocou mixéra alebo kuchynského robota. Ľahko, rýchlo a zdravo.

Aké sú výhody?

dátum žiadosti o cukor
dátum žiadosti o cukor

V porovnaní s inými druhmi cukru pripravený z datlí nevedie k prudkému zvýšeniu hladiny cukru v krvi, čo je dôležitá výhoda - najmä pre ľudí so sklonom k prudkej dynamike hladín glukózy. Malé čiastočky datlí zároveň obsahujú všetky prospešné vlastnosti celých plodov. A je ich veľa.

Na prvom mieste je obrovský obsah vlákniny, ktorá má úžasný vplyv na tráviaci systém, stimuluje metabolizmus a je dobrá pre postavu.

Potom nasleduje vysoký obsah vitamínov skupiny B, fosforu, železa, draslíka, horčíka, vlákniny, medi, antioxidantov a ďalších. Tiež datlovy cukor funguje stimuluje libido, má protizápalové vlastnosti a dodáva veľa energie.

Na čo sa dá použiť?

Môže sa použiť datľový cukor ako sladidlo na prípravu všetkých druhov koláčov, sušienok, koláčov, na posypanie koláčov a sušienok, na dochutenie teplých nápojov - káva, mlieko, kakao. Všeobecne - jeho aplikácia je ako pri iných druhoch cukru.

Hlavný rozdiel je v tom, že datľový cukor je ťažké rozpustiť v tekutom prostredí kvôli vysokému obsahu vlákniny. Aj chuťovo - je prírodný, veľmi sladký, príjemný a voňavý. Platí to najmä pre variant so sušeným cukrom, nie pre pečené datle.

Z kulinárskeho hľadiska je tento druh cukru najlepšou voľbou na výrobu vegánskeho pečiva, cukríkov a malých koláčov. Akonáhle tento exotický šperk ochutnáte, môžete navždy nahradiť biely a hnedý cukor tým, ktorý je vyrobený z datlí - a neurobíte chybu.

Odporúča: