Tu Je Vinník Vašej Horúčkovitej Túžby Po Sladkom

Video: Tu Je Vinník Vašej Horúčkovitej Túžby Po Sladkom

Video: Tu Je Vinník Vašej Horúčkovitej Túžby Po Sladkom
Video: The Quintessential Quintuplets Find the Culprit of Score 0 2024, Septembra
Tu Je Vinník Vašej Horúčkovitej Túžby Po Sladkom
Tu Je Vinník Vašej Horúčkovitej Túžby Po Sladkom
Anonim

Zúrivá túžba po sladkom môže byť klamná! Čokoláda a rôzne sladkosti patria medzi naše hlavné sladké pokušenia. Táto potreba však môže nastať, keď je v tele nízky obsah chrómu. Nachádza sa hlavne v krevetách, hubách, brokolici, jablkovej šupke a kvasniciach.

Chróm účinkuje tak, že zvyšuje vylučovanie inzulínu v ľudskom tele. Inzulín je enzým, ktorý štiepi cukor v tele. Chróm potláča túžbu po sladkom pokušení a znižuje hladinu cukru v krvi.

Je to užitočné pre diabetikov aj pre diéty na chudnutie.

Mechanizmus jeho pôsobenia je veľmi jednoduchý. Keď telo absorbuje komplexné sacharidy, štiepia sa na jednoduchú alebo takzvanú glukózu.

Glukóza sa vstrebáva do krvi a zvyšuje hladinu cukru, čo následne spúšťa sekréciu inzulínu pankreasou a to vedie k zníženiu hladiny cukru v krvi.

Chróm v tomto prípade zvyšuje účinok inzulínu, a tak s menším množstvom enzýmu reguluje hladinu cukru v krvi. V takom prípade sa opačný stav, hypoglykémia, môže vyskytnúť menej často. Ak je vylučovaný inzulín biely viac, ako je potrebné, potom telo môže naďalej cítiť potrebu zaseknutia a človek môže prehltnúť obrovské množstvo.

Sladké
Sladké

Ale vďaka chrómu je tento efekt znížený. Ak je v tele nedostatok chrómu, nastáva problém aj s nervami. Chróm je preto užitočný aj pre ľudí pod stresom.

Reguláciou cukru v krvi sa znižuje riziko mnohých ďalších chorôb. Medzi nimi je ateroskleróza, obezita, výskyt kardiovaskulárnych problémov.

Chróm je obzvlášť užitočný tak u dojčiacich matiek, ako aj u starších ľudí. Nezabudnite teda zjesť jablká aj so šupkami!

Odporúča: