Ako Sa Stravovať, Ak Chceme Znížiť Príjem Solí

Video: Ako Sa Stravovať, Ak Chceme Znížiť Príjem Solí

Video: Ako Sa Stravovať, Ak Chceme Znížiť Príjem Solí
Video: Ako sa stravovať, keď ste chorí l GymBeam l FIT POINT 2024, Septembra
Ako Sa Stravovať, Ak Chceme Znížiť Príjem Solí
Ako Sa Stravovať, Ak Chceme Znížiť Príjem Solí
Anonim

Soľ je jedným z najchutnejších korení, ku ktorým má väčšina ľudí osobitnú príbuznosť. Obľúbené, ale podľa mnohých dosť nebezpečné. Neraz sme počuli rady našich známych a príbuzných znížiť soľ na minimum, pretože to nebolo užitočné. Pravdou je, že soľ je jedným z životne dôležitých prvkov tela, je len dôležité nepreháňať to.

Je to len iná látka, užitočná s mierou a škodlivá pre prehnané. Keď to dovolíme, stane sa naším nepriateľom.

Ako si s ňou udržať svoje „priateľstvo“? Ako chutiť, ale nie tak slano alebo inými slovami, ako jesť, ak chceme znížte príjem soli.

Existuje niekoľko jednoduchých a jednoduchých techník, ktoré môžeme použiť znížte príjem soli, ale zároveň získať potrebnú sumu. Techniky, vďaka ktorým sa naše telo bude cítiť dobre, nebudú nadmerným príjmom tejto zložky ohrozené, ale aj tak si doprajem, čo potrebujem.

Pri dochucovaní pokrmu skúste namiesto soli pridať citrónovú šťavu. Dodá slanú chuť, ktorá uspokojí váš smäd po nej.

Keď dochucujete jedlo, urobte to namiesto soli s iným korením - mätovým, korením, slaným, bazalkou atď.

Ako sa stravovať, ak chceme znížiť príjem solí
Ako sa stravovať, ak chceme znížiť príjem solí

Pri príprave šalátov nepridávajte soľ, ak si dáte syr. Je to dosť slané.

Pri varení mäsa nepridávajte nijako zvlášť soľ. Mäso obsahuje také množstvo soli, ktoré je potrebné pre dobrú chuť pokrmu.

Pri nakupovaní sa vyhýbajte vyprážaným jedlám vrátane orechov. Berte surové - sú pre telo užitočnejšie. Je dobré obmedziť omáčky, pretože tiež obsahujú nadmerné množstvo soli. Medzi slané jedlá patria čipsy, pukance, krekry, slané jedlá, pizza a ďalšie.

Všetko je otázkou prispôsobenia. Aj keď je to zo začiatku náročnejšie, môžeme si zvyknúť jesť viac bez solí, a teda aj zdravšie. Podľa odborníkov odporúčaná dávka soli denne je 2 lyžice. Nič vám nebráni v tom, aby ste to vyskúšali, a ktovie, možno tento nový „zvyk bez solí“odhalí nový, lepší a chutnejší svet.

Odporúča: