Tekvica Posilňuje Kosti

Video: Tekvica Posilňuje Kosti

Video: Tekvica Posilňuje Kosti
Video: You won't believe!!! Long eyelashes and thick eyebrows in just 3 days, proven effectiveness💯 2024, Septembra
Tekvica Posilňuje Kosti
Tekvica Posilňuje Kosti
Anonim

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo tekvica prispieva k vášmu zdraviu? Tekvica je ovocie mimoriadne bohaté na antioxidanty, ako je betakarotén. Nie je náhoda, že konzumácia tekvice je spojená s liečením mnohých zdravotných problémov. Liečivé sú aj tekvicové semená.

Najbežnejšie presvedčenie je, že vlasťou tekvíc je Severná Amerika. Zvyčajne sú tekvice sfarbené do žlta alebo oranžova. Čím je farba sýtejšia, tým viac ovocia obsahuje betakarotén.

Tu je zloženie tekvice:

Beta-karotén, draslík, vitamíny A, C a E, horčík, mangán, zinok, niacín (vitamín PP), vápnik, vláknina, sacharidy, selén, železo, bielkoviny, kalórie.

Aké sú zdravotné výhody tekvice?

- Tekvica obsahuje zinok, ktorý je nevyhnutný pre imunitný systém, a zvyšuje hustotu kostí. Preto je toto ovocie veľmi odporúčané pre ľudí s rizikom osteoporózy.

- Tekvica obsahuje karotenoidy, ktoré posilňujú imunitný systém a chránia telo pred infekciami a vírusmi.

- Tekvica je bohatá na betakarotén - silný antioxidant a protizápalový prostriedok. Beta-karotén zabraňuje hromadeniu cholesterolu na stenách krvných ciev. Znižuje sa tak riziko srdcových infarktov.

- Spotreba tohto ovocia má pozoruhodne omladzujúci účinok. Je to spôsobené prítomnosťou alfa-karoténu, vitamínu A a C a zinku. Tieto prvky spomaľujú starnutie.

Tekvica
Tekvica

- Alfa-karotén v tekvici pôsobí preventívne proti tvorbe očných viečok.

- Štúdie ukazujú, že pravidelná konzumácia tekvice významne znižuje riziko makulárnej degenerácie (časti oka) - problému, ktorý môže viesť až k strate zraku. Tento účinok spôsobujú aj antioxidanty, ako je luteín, ktoré môžu neutralizovať voľné radikály.

- Tekvice sú bohaté na vlákninu. To zaisťuje odstránenie toxínov z tráviaceho traktu a prevenciu zápchy.

- Draslík prítomný v tekvici znižuje riziko hypertenzie (vysokého krvného tlaku).

Odporúča: