Mylné Predstavy O Diétach

Video: Mylné Predstavy O Diétach

Video: Mylné Predstavy O Diétach
Video: Существует ли Бог? 2024, Septembra
Mylné Predstavy O Diétach
Mylné Predstavy O Diétach
Anonim

Mnoho ľudí sa zbaví nadbytočných kilogramov a uchýli sa k najúžasnejším diétam. Niektorí jedia pšeničné klíčky skoro ráno, iní majú na obed dva vlašské orechy a ďalší majú na večeru lyžicu medu.

Mnohé z týchto tipov sú absolútne zbytočné a niektoré dokonca škodlivé. Prvé miesto v rebríčku mylných predstáv pripadá na čokoládu. Mnoho ľudí si myslí, že z prírodnej čokolády neschudnete.

Niekoľko kúskov samozrejme nezarobí ani jeden kilogram, ale to sa nedá povedať, ak zjete každý deň jednu alebo dve čokolády.

Ak ste chytrí, môže to byť váš dezert, pretože prírodná čokoláda obsahuje antioxidanty a horčík, ktoré majú protistresové vlastnosti. Dôležité je vzdať sa cukru.

Mylné predstavy o diétach
Mylné predstavy o diétach

Existuje názor, že lisované müsli s medom a cukrom nie je škodlivé. Je to pravda, ale iba čo sa týka aktívnych športovcov. Tieto dezerty obsahujú bielkoviny dôležité pre tvorbu svalov. Nenahrádzajú však obvyklý obed.

Môžete si dovoliť malý kúsok dezertu, je dôležité nepreháňať to s cukrom. Jednou z diétnych mylných predstáv je, že kofeín obsiahnutý v káve spaľuje kalórie.

Nie je to tak. Malé dávky kávy môžu skutočne urýchliť metabolizmus, ale vo veľkých dávkach káva vymyje z tela vápnik a horčík.

Káva dehydruje, preto s týmto nápojom vypite pohár vody. Tvrdenie, že červené víno na obed alebo na večeru pomáha tukom vstrebávať sa pomalšie, je úplný mýtus.

Rozšírený je aj mýtus, že na to, aby človek schudol, musí vypiť čo najviac vody. Je to užitočné, ale nezachráni vás to z prebytkov, ktoré sa vám nahromadili.

Existuje mýtus, že banány a hrozno obsahujú toľko cukru, že ak držíte diétu, nemali by ste ich jesť. Sú však bohaté na karotén a celulózu. Mali by sa jednoducho nemali v strave nadmerne používať.

Nedržte diétu iba s ovocím, pokiaľ netrvá jeden deň. Ovocná glukóza a fruktóza pomáhajú zvyšovať hladinu inzulínu v krvi. To spôsobuje nový záchvat hladu a môže viesť k metabolickým poruchám.

Odporúča: