Jedzte Tieto Potraviny Proti Jesenným Alergiám

Video: Jedzte Tieto Potraviny Proti Jesenným Alergiám

Video: Jedzte Tieto Potraviny Proti Jesenným Alergiám
Video: Potraviny, které MUSÍŠ vynechat při hubnutí! 2024, Septembra
Jedzte Tieto Potraviny Proti Jesenným Alergiám
Jedzte Tieto Potraviny Proti Jesenným Alergiám
Anonim

S nástupom jesene prichádza aj nepríjemná jesenná alergia. Príroda je nepochybne najlepším liečiteľom a poskytla nám perfektné prostriedky na boj proti týmto malým sezónnym chorobám.

Tu je užitočný zoznam najefektívnejších jesenných potravín proti alergiám:

Brokolica

Brokolica je jedným z najlepších sínusových čistiacich prostriedkov. Majú vysoký obsah vitamínu C, ktorý hrá významnú úlohu pri zmierňovaní alergií. Vedci zistili, že asi 500 miligramov vitamínu C denne dokáže zmierniť príznaky alergie. Len s jednou šálkou čaju plnou surovej brokolice užijeme viac ako 80 mg.

Holandská kapusta

Holandská kapusta je z rodiny brokolice, ale rozdiel je v tom, že má vysoký obsah vitamínu A. Táto zložka zmierňuje príznaky alergie. Štúdie preukázali, že u ľudí so zisteným nedostatkom vitamínu A sa často objavuje astma a alergie.

Biela kapusta

Biela kapusta má vysoký obsah karotenoidov, ktoré tiež zmierňujú alergie. Aby ste telu uľahčili vstrebávanie prospešného prvku, mali by ste kapustné listy variť 30 až 60 minút. Takto prechádzajú užitočné prísady do vody, ktorú môžete použiť na varenie ryže, polievky alebo duseného mäsa.

Cibuľa a cesnak

Nie je náhoda, že cibuľa a cesnak sú v bulharskom ľudovom liečiteľstve veľmi rozšírené. Obsahujú kvercetín. Je dokázané, že látka pomáha v boji proti alergiám, pôsobí ako antihistaminikum.

Jedzte tieto potraviny proti jesenným alergiám
Jedzte tieto potraviny proti jesenným alergiám

Tekvice

Rovnako ako brokolica a kapusta sú aj tekvice bohaté na karotenoidy, ktoré bojujú proti alergiám. Konzumáciou tekvice získava telo dobré množstvo vitamínu A, ktorý je dôležitý proti alergiám.

Mrkva

Mrkva je tiež bohatá na karotenoidy, najmä betakarotén, ktorý odpudzuje alergie. Je užitočnejšie, ak je mrkva dusená alebo dusená, ako keby sa konzumovala surová.

Žihľava

Žihľava obsahuje histamín, ktorý je osvedčeným liekom na alergie. Konzumácia žihľavy môže nielen zmierniť príznaky alergie, ale slúži aj ako prevencia proti nim.

Odporúča: