Vážne Argumenty Proti Pitiu Sódy

Video: Vážne Argumenty Proti Pitiu Sódy

Video: Vážne Argumenty Proti Pitiu Sódy
Video: John Corvino - What's Morally Wrong with Homosexuality? (Full DVD Video) 2024, Septembra
Vážne Argumenty Proti Pitiu Sódy
Vážne Argumenty Proti Pitiu Sódy
Anonim

Sýtené nápoje sú často chutné a veľmi vhodné ako riedidlo pre množstvo alkoholických nápojov. Na chvíľu tiež uhasia smäd, najmä v lete, ale ich nadmerná konzumácia má zlý vplyv na zdravie človeka.

Takmer každý týždeň existujú nové štúdie podporujúce toto tvrdenie. Posledná uvedená súvisí s obavami, že sóda zvyšuje riziko mozgovej príhody. Zvýšená konzumácia nealkoholických nápojov spolu s nezdravou stravou zvyšuje telesnú hmotnosť, poškodzuje obličky a zvyšuje riziko vzniku malignity.

Štúdie ukazujú, že pravidelné pitie sódy každý deň zvyšuje riziko srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice až o 48%. Takéto údaje sa neuvádzajú u ľudí, ktorí sa takýmto nápojom vyhýbajú.

Nealkoholické nápoje môžu mať tiež zlý vplyv na krvný tlak, pretože zvyšujú jeho hodnoty.

Je tiež dobre známe, že sýtené nápoje sú jednou z príčin obezity medzi populáciou. Pediatri zdieľajú obavy, že veľká časť detí prijíma svoje denné kalórie v rozmedzí od 1 000 do 2 000 pitím sýtených nealkoholických nápojov.

Tieto nápoje sú tiež všeobecne škodlivé pre deti. Sú nebezpečné, pretože poškodzujú žalúdok, môžu spôsobiť predčasnú pubertu, najmä u dievčat.

Ďalšie štúdie tvrdia, že pravidelní konzumenti sódy žijú kratšie. Podľa výsledkov môžu za skrátenie života v priemere o 4,5 roka nealkoholické nápoje, ktoré si nájdu miesto v dennom menu.

Email
Email

Štúdia v Bostone verí, že sóda poškodzuje aj kosti. Zistilo sa, že ženy, ktoré milujú perlivé nápoje, majú nižšiu hustotu kostí.

Prirodzene, ich škodlivý účinok na telo nekončí. Sladidlá v nealkoholických nápojoch majú tiež zlý vplyv na zubnú sklovinu.

Izraelskí vedci zistili, že dva poháre sódy denne môžu byť škodlivé pre pečeň. Veria, že to vedie k ochoreniu, ktoré predznamenáva cirhózu a rakovinu.

Častá konzumácia sýtených nápojov je pre pankreas nebezpečná. Je to orgán, ktorý vylučuje hormón inzulín, ktorý štiepi cukry v tele. A tieto nápoje majú v sebe veľa cukru, čo môže viesť k zmene hormonálnej rovnováhy.

Odporúča: