Ako Premieňať Tuk Na Energiu

Obsah:

Video: Ako Premieňať Tuk Na Energiu

Video: Ako Premieňať Tuk Na Energiu
Video: F3 - Ako premeniť telesný tuk na energiu - 2013 2024, Septembra
Ako Premieňať Tuk Na Energiu
Ako Premieňať Tuk Na Energiu
Anonim

V snahe schudnúť sa veľa ľudí snaží drasticky zmeniť svoj životný štýl. Takéto obete sú úplne zbytočné, pretože tajomstvo spočíva v malých zmenách, z ktorých by sa mal postupne stať normálny spôsob života.

Ak chcete schudnúť, čo sa musí s vašim telom stať, je začať premieňa tuk na energiu rýchlo. Tu sú kroky, ktoré musíte dodržať, ak chcete mať trvalo krásnu postavu.

Neobmedzujte drasticky počet kalórií

Ak drasticky znížite denný príjem kalórií na 1 000, vyšle to vášmu telu signál hladu a spomalí váš metabolizmus. Pri spomalení metabolizmu dochádza k ukladaniu tukov a priberaniu na váhe.

Počítanie kalórií je samozrejme nevyhnutné, ale je tiež dôležité efektívne ich spáliť. A metabolizmus hrá kľúčovú úlohu v kontrola hmotnosti.

Metabolizmus je proces premena kalórií z potravy na energiu. Hlavnou vecou je preto priviesť váš metabolizmus do špičkového stavu, aby vaše telo spaľovalo väčšinu kalórií spotrebovaných počas celého dňa, aj keď spíte.

Určite si svoju dennú potrebu kalórií

Začať motor na spaľovanie tukovNepreťažujte svoje telo príliš veľkým množstvom jedla. Vypočítajte si, koľko kalórií musíte každý deň skonzumovať, aby ste pomaly chudli a udržali svoj metabolizmus v chode. Príjem kalórií sa líši podľa veku, pohlavia, výšky, hmotnosti a aktivity.

Správne rozdeľte jedlá

Tuk v energii
Tuk v energii

Rozumným stravovaním môžete nastaviť správny metabolizmus a potlačiť chuť do jedla. Najlepšie je jesť päťkrát denne v malých dávkach.

Konzumujte 200 - 400 kalórií každé 3 - 4 hodiny. Áno vaše telo vydá viac energie na trávenie potravy a rýchlosť metabolických procesov sa zvýši.

Pohybujte sa viac

20 až 40 percent spálených kalórií denne sa vynakladá na fyzickú aktivitu. Preto pre väčšinu ľudí bude vhodné venovať sa 30-60 minút fyzickej činnosti 4-6 krát týždenne.

Ak nemáte túto príležitosť, urobte, čo môžete - dlhšie prechádzajte so psom, zaparkujte auto o niečo ďalej od domu a choďte pešo, namiesto výťahu použite schody, vyčistite byt - stačí sa pohnúť.

Napumpujte svaly

Ako premieňať tuk na energiu
Ako premieňať tuk na energiu

Svaly sú vaši najlepší priatelia. Rýchlosť, ktorou vaše telo premieňa kalórie na energiu, úzko súvisí s objemom svalov. Sval spaľuje viac kalórií ako tukov, takže čím máte vyvinutejšie svaly, tým viac kalórií vaše telo vydáva, aj keď spíte.

Spite ľahko

Podľa štúdie zverejnenej v časopise Journal of the American Medical Association môže nedostatok spánku zvyšovať hlad a negatívne ovplyvňovať metabolizmus, čo sťažuje chudnutie.

Nedostatok spánku môže človeka hladovať aj po dostatočnom jedle, pretože nedostatok spánku ovplyvňuje uvoľňovanie kortizolu, hormónu, ktorý reguluje chuť do jedla. Preto je nevyhnutné spať najmenej 8 hodín denne.

Jedzte bielkoviny

Jedzte bielkoviny na premenu tuku na energiu
Jedzte bielkoviny na premenu tuku na energiu

Telo spracuje časť vlastných kalórií, keď strávi jedlo, ktoré konzumuje. Toto sa nazýva tepelný efekt a líši sa od produktu k produktu. Najväčší účinok majú bielkoviny, ktoré ich robia nepostrádateľnými pre rýchly metabolizmus.

Potraviny ako morčacie a kuracie mäso sa navyše podieľajú na budovaní svalov pomocou obsahu bielkovín.

Jedzte dobré sacharidy

Dobré sacharidy majú tiež skvelý tepelný efekt. Sú zdrojom energie a nachádzajú sa v obilninách, strukovinách, ovocí a zelenine.

Piť vodu

Vedci z Nemecka dokázali, že pitie veľkého množstva vody môže zvýšiť hladinu kalórií spálených v tele. Ľudia, ktorí sa zúčastnili experimentu, zvýšili svoj metabolizmus o 30% po vypití asi pol litra vody.

Voda je nevyhnutná pre efektívne spaľovanie kalórií a premenu tukov na energiu. Voda navyše trochu upokojuje chuť do jedla a čistí organizmus odstránením toxínov. Preto by ste mali piť 8 - 10 pohárov vody denne a ešte viac, ak vediete veľmi aktívny životný štýl.

Odporúča: