Prečo By Ste Mali Jesť Lyžicu Medu Pred Spaním

Obsah:

Video: Prečo By Ste Mali Jesť Lyžicu Medu Pred Spaním

Video: Prečo By Ste Mali Jesť Lyžicu Medu Pred Spaním
Video: Decay of Logos Review (немецкий;многоязычные субтитры) Действие RPG с элементами Zelda и Souls тесте 2024, Septembra
Prečo By Ste Mali Jesť Lyžicu Medu Pred Spaním
Prečo By Ste Mali Jesť Lyžicu Medu Pred Spaním
Anonim

Med nazývajú zlatým liekom. A to nie je náhoda - ľudia ho používajú proti nachladnutiu, na zlepšenie imunity a celkového zdravia. V Európe po celé storočia je známe, že pohár teplého mlieka s trochou med robí zázraky pred spaním.

Starí mexickí šamani odporúčali na dobrý spánok vypiť odvar z harmančeka s lyžicou medu. A čínski liečitelia sú pevne presvedčení, že nikto by nemal zaspať bez toho, aby zjedol lyžicu zlatého lieku.

Tu je niekoľko ďalších dôvodov, prečo sa tohto pravidla musíte držať a mali by ste zjesť lyžicu medu pred spaním.

Zlepšíte si spánok

Prírodný med podporuje pečeň a stimuluje ju, aby v noci produkovala dostatok glykogénu. Keď zjete lyžicu medu pred spaním, spôsobí to, že váš mozog zvýši hladinu inzulínu, čo následne uvoľní tryptofán.

Premieňa sa na serotonín, ktorý sa zase mení na melatonín. Tento hormón vás nielen zrelaxuje a dá telu signál, že je čas spať - tiež zvyšuje imunitu a obnovuje tkanivo, keď odpočívate v noci.

Pomôže vám schudnúť

Med pôsobí ako palivo pre pečeň a vylučuje viac glukózy. To vysiela do mozgu signály, že hladina cukru je vysoká, a spôsobuje to, že uvoľňuje hormóny, ktoré rozkladajú tuky.

lyžicu medu pred spaním
lyžicu medu pred spaním

Účinok najlepšie pocítite, ak dodržíte medovú diétu, ktorá konzumáciu cukru úplne nahradí medom. Diktuje, že pred spaním musíte vypiť tri lyžice medu rozpusteného v pohári teplej vody.

Budete mať zdravšie zuby

Med chráni od tvorby zubného povlaku. Zlepší tiež stav ďasien. A v neposlednom rade - znižuje kyslosť v ústach, čo zabráni vzniku kazu.

Spomalí to starnutie

Okrem toho, že obsahuje veľa antibakteriálnych látok, je med plný antioxidantov. A ako všetci vieme, ich konzumácia je jedným z najlepších spôsobov, ako udržať vaše telo mladé a zdravé dlhšie.

A nie sú jediné výhody medu. V mnohých kultúrach sa používa aj ako liek proti kašľu, pretože veľmi dobre upokojuje hrdlo. Lyžica alebo dve urobia s chorými zázraky. Med by sa však nemal podávať deťom mladším ako 1 rok, pretože môže ísť o alergén.

U starších detí ich môže zbaviť refluxu, pretože zabíja kyslosť v žalúdku. Med by sa však mal konzumovať s mierou, pretože má vysoký obsah glukózy. Nevhodné pre ľudí s cukrovkou.

Odporúča: