Vhodné Potraviny Na Prechladnutie

Obsah:

Video: Vhodné Potraviny Na Prechladnutie

Video: Vhodné Potraviny Na Prechladnutie
Video: Odstředivka na salát TESCOMA HANDY 2024, Septembra
Vhodné Potraviny Na Prechladnutie
Vhodné Potraviny Na Prechladnutie
Anonim

Pri prechladnutí to nie je potrebné udržiavať telo bez jedla. Potrebuje jedlo, aby si udržal silný imunitný systém, schopný ľahko a rýchlo zvládnuť prechladnutie.

Pri prechladnutí potrebuje telo oveľa viac kalórií. Podľa odborníkov s každým zvýšeným stupňom telesnej teploty metabolizmus stúpa o 7 percent.

Pri nádche Často sa stáva, že stratíme chuť do jedla alebo pocítime žalúdočné ťažkosti. Cez to všetko musíme jesť. Aby sa uzdravili rýchlejšie, musíme často hydratovať telo a jesť často v malých dávkach.

Pre rýchle zotavenie by mala pacientova strava obsahovať potraviny, ktoré poskytujú telu dostatok výživných látok a tekutín.

Je dôležité piť vodu, prijímať vitamíny, minerály, tuky, bielkoviny a sacharidy.

Najlepšie jedlá na prechladnutie sú:

1. Slepačia polievka

Každý vie, aká užitočná je kuracia polievka na prechladnutie. Kuracie mäso obsahuje cysteín. Toto je aminokyselina. Pomáha odbúravať výlučky, ktoré sa nahromadili v pľúcach. Zelenina použitá v slepačej polievke poskytuje ďalšie vitamíny. Je dobré dať ich ako posledné pri varení slepačej polievky. Týmto spôsobom si zachovajú väčšinu svojich živín. Teplý vývar z kuracej polievky hydratuje organizmus a zároveň bojuje proti zápalovým procesom v krku.

2. Citrusové plody

Vhodné potraviny na prechladnutie
Vhodné potraviny na prechladnutie

Prostredníctvom citrusových plodov získate veľké množstvo vitamínu C.

3. Mrazené bobule

Ak máte boľavé hrdlo, môžete jesť mrazené bobule. Prechladnutie uľaví boľavému hrdlu a zároveň získame veľké množstvo vitamínov.

4. Korenené jedlo

Keď ste prechladnutí, je dobré jesť teplé. Pôsobí očistne na nosohltan a dýchacie cesty.

5. Zlato

Med a cesnak na prechladnutie
Med a cesnak na prechladnutie

Vezmite lyžicu medu a držte ju v ústach. Takto bude med má protizápalové účinky na slizniciach úst a hrdla. Med je veľmi užitočný pri kašli. Upokojuje ju.

6. Cesnak

Cesnak obsahuje antioxidanty. Posilňujú imunitný systém a dostávajú bojovať s prechladnutím.

7. Čaj

Čaj, nech už je to čokoľvek, obsahuje flavonoidy a polyfenoly. Je ich veľa užitočné v boji proti nachladnutiu. Pri jeho pití by mal byť čaj teplý.

Ak prechladnutie trvá viac ako dva alebo tri dni, je veľmi dôležitá strava, ktorú dodržiavate. V tomto okamihu telo potrebuje viramíny a minerály, ktoré mu pomôžu vysporiadať sa s prechladnutím.

Odporúča: