Lyžička Medu Vo Víne Robí Zázraky

Video: Lyžička Medu Vo Víne Robí Zázraky

Video: Lyžička Medu Vo Víne Robí Zázraky
Video: Život po smrti 2024, Septembra
Lyžička Medu Vo Víne Robí Zázraky
Lyžička Medu Vo Víne Robí Zázraky
Anonim

Med je jedným z prvých produktov, po ktorých siahame, keď máme pocit, že začíname byť chorí. Ľudské telo ho ľahko vstrebáva a dodáva mu energiu.

Pridáva sa do čaju alebo sa konzumuje samostatne, med zmierňuje bolesť v krku, pomáha pri suchom kašli atď.

Okrem tradičného bylinného čaju je možné tento produkt pridať do vína a opäť pôsobiť ako domáci liek. Tu sú dva recepty, ktoré vám môžu pomôcť, najmä ak máte vážne ochorenie a oslabený imunitný systém:

- Na prvý recept potrebujete kilo medu a liter bieleho vína. Zmiešajte ich vo vhodnej nádobe a pridajte vopred pomleté listy agáve.

Zmes nechajte 40 dní na chladnom a tmavom mieste. Je dobré zmesou každý deň pretrepať. Po uplynutí dní sa zmes prefiltruje a umiestni do chladničky.

Med
Med

Víno sa odoberá 1 lyžička. trikrát za deň. Je vhodné jesť zmes pred jedlom. Počkajte desať dní a zvýšte príjem polievkovej lyžice. Pred konzumáciou zmesi nádobu dobre pretrepte;

- Nasledujúci recept je voňavejší - potrebujete na to dva citróny a pomaranče a trochu muškátového orieška. Citrusové plody nakrájajte na plátky a zmiešajte ich s nastrúhaným muškátovým orieškom a čajovou lyžičkou škorice. Potom zmes zalejte suchým vínom - jej množstvo je dva litre.

Do zmesi pridáme 200 g medu a začneme variť vo vodnom kúpeli. Varte desať minút a potom si vezmite jednu šálku kávy trikrát denne. Pred pitím teplé.

- V prípade, že vás bolí hlas a ste chrapľavý, môžete sa obrátiť aj na med a víno. Príznak ako chrapľavý hlas môže naznačovať únavu hlasiviek alebo vážnejšie ochorenie.

Do hrnca na sporáku dáme 300 ml vína a 100 g medu. Akonáhle zovrie, odstavíme z plameňa. Po vychladnutí si môžete dať malé dúšky trikrát denne. Ak si prajete, kloktajte s tekutinou - to tiež pomôže.

Odporúča: