Neoceniteľné Výhody Tekvicových Semien

Obsah:

Video: Neoceniteľné Výhody Tekvicových Semien

Video: Neoceniteľné Výhody Tekvicových Semien
Video: Aardvark Israel, Ethiopia jewish Journey (full video) 2024, Septembra
Neoceniteľné Výhody Tekvicových Semien
Neoceniteľné Výhody Tekvicových Semien
Anonim

Prečo jesť tekvicové semiačka? Posledné španielske štúdie ukazujú, že tekvicové semiačka obsahujú zložky, ktoré sú obzvlášť účinné pri zabíjaní rakovinových buniek.

Je zaujímavé, že tieto veľké semená môžu tiež zlepšiť vašu náladu. Tekvicové semiačka sú veľmi dobré pre fyzické a duševné zdravie.

Výsledky výskumu potvrdzujú, že tekvicové semiačka majú antivírusové a protizápalové vlastnosti a sú účinné proti rôznym druhom rakoviny.

Nemecká štúdia ukazuje, že ženy v menopauze sa odporúčajú konzumovať tieto semená každý deň, aby sa znížilo riziko rakoviny prsníka o 23%.

Viac výhod tekvicových semien

Tekvicové semiačka sú bohaté na zinok, ktorý je nevyhnutný pre imunitný systém človeka. Zlepšujú tiež videnie, spánok, náladu a pokožku.

Tekvicové semiačka sú bohaté mangánu, draslíka, vlákniny, bielkovín a fosforu, ktoré sú tiež dôležité pre dobré zdravie.

Neoceniteľné výhody tekvicových semien
Neoceniteľné výhody tekvicových semien

Tieto semená sú dobrým liekom, ak chcete schudnúť. Sú vynikajúcim zdrojom bielkovín, ktoré prispejú k dobrému stabilizačnému účinku na váhu. Napríklad 30 gramov tekvicových semien má 5 gramov bielkovín.

Ďalší prínos tekvicových semien je olej, ktorý je veľmi užitočný. Tento olej obsahuje antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom v ľudskom tele a tiež zabraňujú tvorbe rakovinových buniek.

Tekvicové semiačka zasýtia a zlepšia prácu žalúdka. Vzhľadom na prítomnosť vlákniny v ich zložení sú vhodné pre rôzne zdravé diéty. Sú tiež zdravou alternatívou k škodlivému občerstveniu. A môže sa jesť ako občerstvenie.

Spotreba tekvicových semien je prospešná pre veľa dôvodov. Preto ich musíme do svojho jedálnička zaraďovať častejšie.

Kam zaradiť tekvicové semiačka?

Chlieb z tekvicových semien
Chlieb z tekvicových semien

Tieto lahodné semienka sa dajú použiť na posypanie ražným chlebom. Okrem toho ich možno pridať do rôznych užitočných smoothies, ovocných šalátov a ovocného mlieka. Môžete ich tiež použiť na posypanie bezmäsitých šalátov. Skvele sa hodia k repným šalátom.

Odporúča: