Kalórie V Nápojoch

Obsah:

Video: Kalórie V Nápojoch

Video: Kalórie V Nápojoch
Video: что будет если все напитки заменить водой? как похудеть и снизить вес легко и быстро? 2024, Septembra
Kalórie V Nápojoch
Kalórie V Nápojoch
Anonim

„Denne vypijem iba jeden malý pohár whisky. Je to ako piť vodu, hm, "hovorí Prashant Salian." Víno? Čo je v tom? Je to ako piť hroznový džús a pokiaľ viem, ovocné džúsy sú zdravé, “dodal investičný bankár Nav Tucker.

Takéto myšlienky ukazujú, aký neškodný alkohol sa považuje za alkohol takmer bez kalórií ako voda.

To nie je pravda. Alkohol má vysoký obsah kalórií a je mylnou predstavou, že ide o sacharid. Rozhodne to nie je zdroj energie. To, čo molekuly alkoholu robia, je ovplyvňovanie mozgu, čo spôsobuje pocit eufórie, ktorý sa často zamieňa s prívalom sily.

Pivo
Pivo

Alkohol má asi sedem kalórií na gram. Vďaka tomu je takmer dvakrát tak koncentrovaný zdroj kalórií ako uhľohydráty alebo bielkoviny (obe skupiny obsahujú asi štyri kalórie na gram) a je tak blízko tuku (obsahujú deväť kalórií na gram).

Kalórie pochádzajúce z alkoholu sa nazývajú „prázdne“kalórie, pretože nie sú zložené z prospešných živín, ako sú vitamíny a minerály.

Pivo, víno a koncentráty (získané destiláciou, nie fermentáciou) obsahujú rôzne množstvá alkoholu. 15 pohárov (250 ml = 1 pohár) piva; 6 pohárov vína (200 ml = 1 pohár) a 10 panákov koncentrátu (napríklad tequila, whisky, rum) má približne rovnaké množstvo alkoholu.

Pivo má medzi 3 - 8% alkoholu. Pivné brucho je jedným zo zlých vedľajších účinkov jeho pravidelného pitia. Napríklad fľaša piva obsahuje asi 150 kalórií.

Údaje z amerického ministerstva zdravotníctva ukazujú, že pitie piatich džbánov piva každý týždeň má relatívny počet kalórií pri konzumácii 221 šišiek ročne.

Likéry (sladené liehoviny s rôznymi príchuťami, olejmi a extraktmi), ako sú sherry a dezertné likéry, obsahujú 40 až 50% alkoholu a majú oveľa viac kalórií, ktoré sa líšia v závislosti od ďalších zložiek.

Chladič
Chladič

Biele vína majú v priemere 12% alkoholu a červené vína asi 14% alkoholu. V 200 ml. biele víno obsahuje 120 kalórií a v 250 ml. červené víno - 170 kalórií.

Šálka tequily má napríklad asi 100 kalórií. V koktaile Margarita 200 ml. obsahuje 453 kalórií; v Martini 200 ml.- 413; v Pina Colada 200 ml - 297 kalórií; v Bloody Mary 140 ml. - 90 kalórií; v Cosmopolitan 200 ml. - 151 kalórií.

Pridanie akéhokoľvek sýteného nápoja alebo ovocného džúsu zvyšuje obsah kalórií v nápoji.

Jedenie a pitie vody pred nalievaním alkoholu môže zvýšiť viac kalórií, ale spomalí jej vstrebávanie. Potraviny s vysokým obsahom bielkovín, ako sú kuracie mäso, ryby a syry, robia toto oneskorenie ešte efektívnejším.

Kokteil
Kokteil

Ak chcete obmedziť konzumáciu väčšieho množstva alkoholu, a teda aj kalórií, pridajte sódové nápoje.

Pri príprave nápoja je skvelé používať nesýtený základ, ako je ovocný džús.

Ako sa kombinujú niektoré nápoje

Koktejl - kombinácia koncentrátu, cukru, vody, horkej žily; široko používaný výraz pre akýkoľvek miešaný alkoholický nápoj.

Chladič - nápoj zvyčajne vo vysokom pohári vyrobený z koncentrátu, trochu sýteného nápoja a ovocná výzdoba.

„Crusta“- koktail - koncentrát a citrusový nápoj, podávaný v pohári, ktorého okraj je kandizovaný.

"Pohár" - koktail. Kombinácia vína a ďalších prísad, najčastejšie ovocného džúsu a sýteného nápoja.

Fix - kombinácia koncentrátu, citrusov a cukru.

Odporúča: