Bulhar Vyhodí 7 000 Ton Jedla

Video: Bulhar Vyhodí 7 000 Ton Jedla

Video: Bulhar Vyhodí 7 000 Ton Jedla
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Septembra
Bulhar Vyhodí 7 000 Ton Jedla
Bulhar Vyhodí 7 000 Ton Jedla
Anonim

Bulhar po každej dovolenke vyhodí viac ako 7 000 ton jedla. Toto sa má opakovať po Dni svätého Juraja.

Reštaurácie, domácnosti a hotely - to sú tri hlavné komponenty, ktoré generujú väčšinu potravinového odpadu. Dôsledky dlhých dovoleniek a bohatého stravovania nezodpovedajú skutočnosti, že sme najchudobnejšou krajinou Európskej únie.

Len v Bulharsku sa ročne vyhodí 670 000 ton potravín. Jeho množstvo je na celom svete 1 miliarda ton. Každý z nás vyhodí ročne 173 kg jedla. Najväčšie množstvo je okolo sviatkov. Napríklad v dňoch okolo Veľkej noci sa objem potravinového odpadu zvýšil o viac ako tretinu.

Zachrániť sa dá iba 10% potravín, ktoré vyhodíme. Musí sa dostať k používateľovi do niekoľkých hodín po tepelnom spracovaní. A keď uplynie konečný termín, hoci je platný, táto potravina vyjde nazmar. Našťastie stále viac ľudí nachádza alternatívu darovania ľuďom v núdzi.

Potraviny musia byť darované, musia byť do dátumu spotreby. Pozostatky reštaurácií a domácností však idú priamo do odpadu.

Štatisticky asi 43% potravín, ktoré spadnú do koša, pochádza z domácností. Potraviny, ktoré zlikviduje iba Európska únia, by mohli nakŕmiť dvakrát toľko ľudí na svete - takmer 1 miliardu ľudí.

Odporúča: