Dýňové Tahini - Výhody A Aplikácie

Obsah:

Video: Dýňové Tahini - Výhody A Aplikácie

Video: Dýňové Tahini - Výhody A Aplikácie
Video: WEDNESDAY BITES #4 - Zdravé dýňové recepty & mám vlastní protein! 2024, Septembra
Dýňové Tahini - Výhody A Aplikácie
Dýňové Tahini - Výhody A Aplikácie
Anonim

Jednou z najužitočnejších diétnych potravín je tahini. Je neoddeliteľnou súčasťou zdravej výživy a má jedinečnú príjemnú chuť.

Potravinová tradícia tohto kulinárskeho pokušenia pochádza z východu, kde mleté semená a orechy aby sa získala homogénna zmes krémovej textúry.

Sezamové tahini si získalo reputáciu najobľúbenejšieho produktu v tejto skupine. Je ponúkaný v dvoch odrodách - bielej a tmavej.

Príjemný potravinový produkt sa ponúka aj z iných semien a orechov - vlašský, lieskový, arašidový, mandľový. S nečakane dobrou chuťou a mnohými zdravotnými výhodami vás prekvapí tekvicové semienko tahini.

Aké sú priaznivé vlastnosti tahini z tekvicových semien?

Tahani
Tahani

Všetky druhy tahini obsahujú vlákninu, bielkoviny a užitočné tuky. Ľudské telo ich ľahko vstrebáva, nedráždi žalúdok a dobre sa vstrebáva tráviacim systémom. Potlačujú túžbu konzumovať sladkosti a tým regulujú inzulín. Tiež vytvárajú pocit sýtosti, a preto sú vhodnou potravinou pre diéty pri chudnutí.

Zatiaľ čo sezamové tahini dodáva telu vápnik, to áno tekvicové tahini poskytuje horčík, zinok a omega-3 mastné kyseliny. Je známe, že tekvicové semiačka obsahujú tryptofán, od ktorého závisia serotonín a melatonín. Preto je tekvicové tahini dobrým nápadom na zvýšenie tonusu tela a dobrého spánku. Môžete ho zahrnúť do dresingu k šalátu alebo omáčke k hlavnému jedlu alebo ho len zjesť lyžičkou.

Ako pripraviť tahini z tekvicových semien?

Tekvicové semiačko tahini
Tekvicové semiačko tahini

Recept na tahini z tekvicových semien je veľmi jednoduchý a rýchly. Stačí kuchynský robot a trochu trpezlivosti.

Požadované produkty:

2 šálky surových tekvicových semien

2 lyžice oleja alebo olivového oleja

Spôsob prípravy:

Na širokú panvicu vyloženú papierom na pečenie nasypte semená v rovnomernej vrstve, mierne posypte vodou a posypte trochou soli. Pečieme vo vyhriatej 180-stupňovej rúre asi 10 - 15 minút do zlatista.

Chladené semená sa prenesú do kuchynského robota a spracujú sa, aby sa získala múčna zmes. Za stáleho miešania pomaly cez otvor prilievajte tuk. Miešajte, kým zmes nebude vyzerať krémovo. Preložíme do sklenenej nádoby a uložíme do chladničky.

C. tahini z tekvicových semien môžu byť pripravené bezlepkové koláče, použité do omáčok a dressingov alebo zmiešané s medom a natreté na plátky a sušienky.

Odporúča: