Pozor! Tablety železa Sú Zdraviu škodlivé

Video: Pozor! Tablety železa Sú Zdraviu škodlivé

Video: Pozor! Tablety železa Sú Zdraviu škodlivé
Video: JADRNÁ VĚDA: Jaký vir jednou vyhladí lidstvo? Bude podobný jedu na krysy, říká lékařka 2024, Septembra
Pozor! Tablety železa Sú Zdraviu škodlivé
Pozor! Tablety železa Sú Zdraviu škodlivé
Anonim

Ľudské telo potrebuje správne dávky vitamínov a minerálov. V dnešnom svete je ťažké to dosiahnuť a čoraz častejšie siahame po náhradách potrebných látok.

Jedným z najdôležitejších prvkov pre ľudské zdravie je železo. Najbežnejším stavom je zároveň nedostatok železa. Mnohí preto siahajú po prvku dostupnom v tabletoch. Ukazuje sa však, že namiesto výhod prináša pre zdravie množstvo negatív.

Tablety železa obsahujú 10-krát viac ako množstvo minerálu potrebného pre ľudské telo. Železo urýchľuje procesy regenerácie buniek. Vysoké dávky však tento proces urýchľujú až 6-krát, čo môže viesť k mnohým zdravotným rizikám.

Štúdie ukazujú, že účinok sa pozoruje až 10 minút po užití tablety. Dlhodobé používanie môže poškodiť DNA krviniek.

Ľudské telo nemôže bez železa prežiť. Ak existuje určitý nedostatok prvku, je ohrozené naše zdravie. Vyvážená strava si poradí s týmto problémom. Existuje veľa prírodných zdrojov, ktoré nám môžu dodávať v čistej forme a v normálnych dávkach.

Tymián
Tymián

Železo je obzvlášť dôležité v starobe. Muži a ženy vo veku okolo 50 rokov potrebujú asi 8 mg železa denne. V najväčšom množstve sa nachádza v tymiáne.

Za ním nasledujú produkty ako kakaový prášok a čokoláda, pečeň, mušle, ustrice, sušené a pražené tekvicové semiačka a ďalšie. 100 g červeného mäsa obsahuje 3 mg minerálu a 100 g špenátu - 2,7. Z tohto všetkého musíme byť obzvlášť opatrní, keď sa rozhodneme prejsť na žehliace tablety.

Odporúča: