Silný Antioxidant: Kyselina Alfa-lipoová

Video: Silný Antioxidant: Kyselina Alfa-lipoová

Video: Silný Antioxidant: Kyselina Alfa-lipoová
Video: Защитите свое здоровье с помощью продуктов, богатых антиоксидантами. 2024, Septembra
Silný Antioxidant: Kyselina Alfa-lipoová
Silný Antioxidant: Kyselina Alfa-lipoová
Anonim

Kyselina alfa-lipoová je typ mastnej kyseliny. Jeho hlavnou funkciou je transformácia glukózy zo sacharidov na energiu. Je to prírodná zložka v bunkách ľudského tela. Tento typ kyseliny tiež reguluje metabolizmus glukózy.

Jeho výhody sú početné. Znižuje krvný tlak, znižuje inzulínovú rezistenciu a telesnú hmotnosť. Zlepšuje tiež lipidový profil. Pozitívne ovplyvňuje ľudí trpiacich cukrovkou typu 1 a 2. Znižuje závažnosť diabetickej polyneuropatie a predchádza vzniku katarakty.

V tele sa kyselina alfa lipoová nachádza v rôznych orgánoch, viac v pečeni, obličkách a srdci. Ako farmaceutický produkt sa získava synteticky. Spolu s mnohými výhodami je jedným z hlavných dôvodov jeho výroby silný antioxidačný účinok, ktorý má, ako aj malé množstvá, ktoré si telo dokáže samo vyrobiť.

Pravidelné používanie kyseliny rýchlo neutralizuje voľné kyslíkové radikály v tele. Štúdie ukazujú, že sú zodpovedné za starnutie a chronické poškodenie buniek.

Dôvod preferencie kyselina alfa lipoová ako prostriedok na očistenie tela od toxínov je jeho široké spektrum účinku. Kyselina čistí vodné prostredie tela a tukové tkanivo. Pomáha obnovovať antioxidanty vitamín C a vitamín E a stimuluje produkciu glutatiónu, ktorý je tiež silným antioxidantom. Kyselinu alfa lipoovú môžeme získať z niektorých potravín, ako sú špenát, brokolica, hrášok, ružičkový kel, droždie, hovädzie mäso.

Okrem toho, že pôsobí ako antioxidant, chráni kyselina alfa lipoová nervové bunky pred poškodením zlepšením nervového vedenia a citlivosti. Preto sa v Nemecku používa na liečbu diabetickej polyneuropatie viac ako 30 rokov.

Kyselina alfa-lipoová
Kyselina alfa-lipoová

Kyselina alfa-lipoová sa predáva vo forme kapsúl. Normálny príjem je od 1 do 3 denne. Táto dávka by sa nemala prekročiť a nemala by sa používať ako náhrada pestrej stravy. Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplotách pod 25 stupňov.

Odporúča: