McCauley, Tekuté Zlato V Kórei

Video: McCauley, Tekuté Zlato V Kórei

Video: McCauley, Tekuté Zlato V Kórei
Video: Tekuté zlato: Dokument BBC o koncernech, byznysu a vodě (české titulky) 2024, Septembra
McCauley, Tekuté Zlato V Kórei
McCauley, Tekuté Zlato V Kórei
Anonim

Ak sa zaujímate o kórejskú kuchyňu a kultúru, mali by ste to rozhodne vyskúšať McCauley. Jedná sa o nápoj so zaujímavou chuťou a bohatou históriou.

Nápoj je vyrobený z bieleho ryžového vína. McCauley je považovaný za najstarší nápoj v Kórei. Siaha do 10. storočia, keď vládla dynastia Corio.

Kórejčania roky spájali McCauleyho so staršími ľuďmi alebo s obyvateľmi poľnohospodárskejších oblastí. Následne si však získal pozornosť elity pre svoje zdravotné výhody.

Čím sa odlišuje McCauley od iných alkoholov? Pre začiatočníkov je nápoj vyrobený z fermentovanej ryže, pšenice a vody. Obsahuje kyselinu mliečnu a niektoré dobré baktérie, ktoré sa nachádzajú v jogurte.

To znamená, že podporuje trávenie. McCauley tiež obsahuje vlákninu, vitamíny a obsah alkoholu iba 6 až 8%. Pre porovnanie, víno má obsah alkoholu 10 až 20%.

Nízky obsah alkoholu v McCauley spolu s jeho zdravotnými výhodami z neho robí vynikajúci nápoj.

McCauley má tiež mierne ostrú chuť, čo z neho robí dobrý doplnok ku kórejským jedlám. Je žiaduce slúžiť po ochladení. Pred konzumáciou premiešajte, pretože časť nápoja sa často usadí na dne.

Odporúča: